Smart Cover pro iPad bude ještě inteligentnější

Mnoho z nás používá na své tablety různé kryty a již několik let jsme zvyklí na to, že mají v sobě nějakou tu přidanou funkci. Tou nejjednodušší je asi probuzení a uspání tabletu při otevření či zavření krytu. Teď by se mě alel kryt Smart Cover pro iPad posunout ve funkčnosti zase o kus dále.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Od prvního návrhu krytu Smart Cover již uplynul nějaký čas a tak mnoho výrobců posunulo funkce svých krytů dále než Apple. Microsoft například do velmi tenkého těla ochranného krytu integroval klávesnici a tak je Apple nucen po několika letech přemýšlet, jak vylepšit i svůj stěžejní ochranný produkt. Hodně nám napovídají kresby a rozvržení nového krytu, který si společnost z Cupertina nechala patentovat.

apple-ipad-smart-cover-notifications-660x462
Patent, který do detailu popisuje nové funkce krytu Smart Cover

Z patentu je jasná inspirace krytem Dot View, který používá telefon HTC One (M8). Perforace krytu zobrazí notifikační informace, které svítí na iPadu tak, jak to nyní již umí zmíněný telefon HTC One (M8).

9566-1343-140612-Smart Cover-3-l

Další významnou novinkou je pak průhledný displej, který zobrazí další informace a dovolí používat iPad i bez otevření ochranného krytu.

apple-ipad-smart-cover2

TIP: Nový iPad Air možná nabídne stejný design, 8Mpix fotoaparát a čipset A8

Uvidíme, jestli Apple představí s novým iPadem i tento inovovaný kryt. Od nových tabletů iPad se moc nových funkcí neočekává, a tak by nový Smart Cover mohl být právě tou věcí, na kterou se Apple zaměří.

Zdroj: appleinsider