Samsung údajně připravuje low-cost tablety Galaxy Tab Lite

Zdá se, že Samsung už pro příští rok připravuje levnější varianty stávajících zařízení. O tabletofonech Galaxy Note 3 Lite a Galaxy Grand Lite už jsme slyšeli, nyní se však ukázalo, že Samsung hodlá vyrábět také levnější tablety, které budou výbavou i cenou posazeny pod současnou řadou Tab 3.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


S informací, že Samsung připravuje Lite verzi tabletu Galaxy Tab 3 7 (SM-T11) přišel známý web Sammobile. Kromě toho bohužel není k dispozici žádné bližší info, podle odhadů by se však měl levnější sourozenec prodávat přibližně za 100 euro, což by z něj učinilo nejlevnější tablet, který kdy Samsung prodával.

galaxy-tab-3-7.0

TIP: RECENZE: Samsung Galaxy Tab 3 7.0 – drahý dárek pro nenáročné

Podle spekulací bude Lite verze tabletu skutečně konkurovat nejlevnějším čínským tabletům. Vždyť ani u „plnohodnotné“ verze to není žádná hitparáda, neboť je vybavena pouze dvoujádrovým procesorem od Marvellu a 1 GB paměti RAM – moc dobře si už v současné době nedovedeme představit tablet s menší RAM a zároveň nadstavbou TouchWiz. Proto vyvstává další otázka, zda budou Lite zařízení disponovat žravou grafickou nadstavbou od Samsungu.

Galaxy Tab 3 Lite by měl přijít už na začátku roku 2014 a k dispozici by měl být ve variantách only Wi-Fi i Wi-Fi + 3G. Tablety by měly být dostupné ve dvou barvách: černé a bílé.

Zdroj: Sammobile