Samsung skutečně pracuje na tabletu se SuperAmoled displejem

Poslední informace potvrzují, že Samsung skutečně připravuje tablet se SuperAmoled displejem, který by měl být pokračovatelem modelu Galaxy Tab 7.7 z roku 2011. Během včerejšího dne to na Facebooku potvrdilo maďarské zastoupení Samsungu a následně i web Sammobile.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Oficiální maďarské zastoupení společnosti Samsung tazateli na Facebooku na otázku, kdy bude tablet Galaxy TabPRO 8.4 LTE dostupný i v jeho zemi odpovědělo následující: „tablet Galaxy TabPRO se SuperAmoled displejem bude v Maďarsku k dispozici během několika dalších měsíců, očekávaná dostupnost je v červnu.“

50d8f4a8f8b737c2e1890000

TIP: Xiaomi možná představí svůj první tablet už zítra (2× aktualizováno)

To však není vše, několik hodin poté s potvrzením příprav tabletu se SuperAmoled displejem přispěchal i web Sammobile, jehož informace údajně pocházejí z důvěryhodných zdrojů. Podle něj bude tablet dostupný ve třech variantách: Wi-Fi, Wi-Fi + 3G a Wi-Fi + LTE (modelová čísla SM-T800, SM-T801 a SM-T805).

Web Sammobile dodává, že prozatím nezná velikost displeje, ovšem jeho úhlopříčka by se měla pohybovat i vzhledem k únikům v minulosti mezi 8 a 10 palci. Tablet by měl být poháněn procesorem řady Exynos 5 a běžet pod taktovkou operačního systému Android ve verzi 4.4 KitKat. Displej by pak do vínku měl dostat rozlišení 2 560 × 1 600 pixelů a objevit by se měly i některé funkce, které byly poprvé ukázány při představení smartphonu Galaxy S5.

Zdroj: Sammobile 1, 2