Samsung radí, jak se stát vlogerem s Galaxy S10+. V rukávu má hned několik tipů

3
Samsung radí, jak se stát vlogerem s Galaxy S10+. V rukávu má hned několik tipů
  • Mezi doporučenými funkcemi najdeme režimy Super Steady Mode, Hyperlapse, AR Emoji i pořizování GIFů
  • Nechybí ani Super Slow-mo videa, která zachytí 960 snímků za sekundu

Pokud jste snad někdy uvažovali nad tím, že byste se stali hvězdou internetu skrze vlogování, jste tady správně. Krátké videonahrávky z každodenního života jsou totiž stále velmi populární, což dokazuje i jejich veliká oblíbenost na Instagramu a jemu podobných médiích. Navíc je má evidentně v oblibě i jihokorejský výrobce, který se domnívá, že právě Samsung Galaxy S10+ je tím správným zařízením pro všechny současné i budoucí vlogery. Na svých stránkách tak vydává sadu krátkých tutoriálů, jak zlepšit technickou kvalitu pořízených videí a zpestřit jejich obsah.

Samsung Galaxy S10+ – videorecenze

První krok, jak zásadně zlepšit kvalitu videí, je poměrně jednoduchý. Pokud chcete natáčet za chůze (či jízdy) a nemáte k dispozici žádnou stabilizační pomůcku (gimbal), doporučuje Samsung zapnout režim Super Steady Mode, který má pomoci s roztřepaným obrazem. Z našeho testování v Barceloně můžeme potvrdit, že Super Steady Mode funguje doopravdy dobře. Nejlepší výsledky však pochopitelně získáte v dobrých světelných podmínkách.

Samsung Galaxy S10+ testovací video funkce Super Steady 1080p 30 FPS exteriér

Další vyzdvihovanou funkcí je Super Slow-mo, která dokáže pořídit 960 snímků za sekundu. Záběr o délce 0,4 vteřiny tak telefon dokáže „natáhnout“ na 14 vteřin. Pokud však nejste příznivcem zpomalených záběrů, možná vás zaujme možnost tvorby GIFů přímo v aplikaci fotoaparátu.

Pro přesun z jednoho místa na druhé může být zajímavé použít funkci Hyperlpase. Lze ji navíc využít i u videí, která již byla pořízena, což se může hodit, pokud náhodou Hyperlapse zapomenete zapnout v ideální chvíli. Posledním tipem od Samsungu je využití AR Emoji. Ukázku propojení opravdového světa s rozšířenou realitou demonstruje korejský vloger Hong Jun.

Technické parametry Samsung Galaxy S10+ 1 TB

Kompletní specifikace
Konstrukce157,6 × 74,1 × 7,8 mm, 175 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetExynos 9 Octa (9820), CPU: 2×2,73 GHz + 2×2,31 GHz + 4×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 1 000 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostbřezen 2019, 41 999 Kč
Diskuze ke článku
Řezňýk
On se dneska člověk stane vloggerem, ani neví jak. Třeba si stáhne nějakou aplikaci ze super zabezpečeného Google Play Store, ta ho pak natáčí při masturbaci a nahrávky posílá někam na web. To jsou pak tisíce nadšených diváků a není to ani moc práce, naopak to člověka docela baví.
Kulhavec
Mluvíte z vlastní zkušenosti?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze