Samsung novodobou Nokií: v 1. čtvrtletí 2014 jasně dominuje

33

Podle reportu analytického serveru IDC se Samsung drží svého neutuchajícího tempa a stejně jako ve 4Q 2013, pokračuje ve zvyšování svých prodejů a je stále usazen na pomyslném zlatém trůnu prodeje smartphonů. Na druhé pozici se za Samsungem usadil Apple, těsně následovaný smartphony od Huawei. Ještě donedávna obrovské HTC se nedostalo ani do první pětky.

Po sváteční sezóně ke konci roku 2013 se rok přehoupl do období, kdy pro většinu výrobců přestanou být žně a vysoké prodeje se značně propadnou. To však neplatí pro Samsung, který v prvním čtvrtletí 2014 prodal více smartphonů, než další 4 výrobci za ním dohromady. Samsungu se podařilo prodat 85 milionů zařízení, což připomíná časy, kdy trhu telefonů naprosto neochvějně vládla ruka se jménem Nokia. Následován Applem se 43,7 a Huawei se 13,7 milióny prodanými kusy se Samsung o své první místo nemusí bát.

Graficky znázorněný prodej smartphonů za poslední rok

Přesto se však Applu podařilo pokořit vlastní rekord prvního čtvrtletí, čemuž pomohlo rozšíření působení na takových trzích, jako je například Brazílie, Čína, Indie a Indonésie. Od jablečného výrobce se však stále čeká na model, jenž by soupeřil se zařízeními od Samsungu, která mají mnohem větší displeje a uživatelé tím pádem mají mnohem větší možnosti výběru ideálního telefonu.

Procentuálně vyjádřené výsledky pěti prvních míst vypadají následovně:

  1. Samsung – 30,2 %
  2. Apple – 15,5 %
  3. Huawei – 4,9 %
  4. Lenovo – 4,6 %
  5. LG – 4,4 %

Zdroje: androidcentral.com, idc.com

Diskuze ke článku
Jiří
Asi mám trochu zvláštní názor, ale rozdíl 30 milionů kusů mezi Applem a Huawei se mi opravdu nezdá "těsný"
DAVID
Ani SONY ?
AlfaOmegaMobil
nebojte, lidské ovce samkšunt kupují, aniž by věděly, co kupují. Např. v jedné velké nejmenované prodejně (nikoli operátor), kam jsem náhodně vstoupil, stojí u kasy nejspíš matka s dcerou a matka se ptá, co tedy si má koupit, a dcera na to (spíše ještě teenager) - no asi ten samsung, když to ostatní taky kupujou.....Podotýkám, že prodejna prodává prakticky všechny značky od Nokií, přes Samsungy, Sony, LG, Acery, Blackberry, Zopo, ZTE, Xiaomi, Alcately - a tudíž výběr je dosti velký.
Prostě lidské ovce jdou za prvním flusem, jako slepice.
Je na čase zakroutit samkšuntu krkem a Sony, Oppo, Xiaomi, možná i nový OnePlus jedou a snížené prodeje samkšuntu to jen dokazují.
Maroš
No, vtedy aspoň tam Nokia bola oprávnene

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze