Samsung i600: Windows Mobile, HSDPA a Wi-fi

Samsung představil smartphone vycházející z modelu i320 s QWERTY klávesnicí. Novinka je doslova nadupaná funkcemi, které by měly řadu z vás zaujmout. Má na to, postavit se tváří v tvář smartphonům od Nokie? Rozhodně to není vyloučené!

Samsung na probíhajícím veletrhu IFA v Berlíně představil další ze svých smartphonů s Windows Mobile 5.0. Nezůstalo však jen u operačního systému, vývojáři tomuto modelu nadělili i spoustu jiných zajímavých funkcí. Začněme tedy podporou 3G sítí a nimi souvisejícími rychlými datovými přenosy HSDPA. Ty Samsung zvládá rychlostí až 1,8 mbit/s. V sítích GSM kromě GPRS využijete také technologii EDGE. Aby toho nebylo málo, v telefonu najdete také podporu Wi-fi (802.11b/g). Vnitřní paměť RAM má kapacitu 64 MB, ROM nabízí 128 MB. Rozšíření paměti je možné díky paměťovým kartám typu microSD. K počítači je telefon možné připojit pomocí bluetooth nebo USB kabelu. Díky USB Mass Storage, které mobil také podporuje, to bude jednoduché. i600 Dále podporuje Push e-mail, stahování podcastingu, a nejdete v něm i čtečku RSS kanálů.


Samsung i600

Samsung i600 se dost podobá modelu i320, ze kterého vychází. Design byl sice trochu poupraven, ale předchůdce nezapře. Telefon má QWERTY klávesnici, takže psaní e-mailů bude hračka. Displej je v horizontální poloze a nabízí 65 000 barev při rozlišení QVGA (240 x 320 pixelů). Hlavní fotoaparát má rozlišení bohužel jen 1.3 megapixelu, videokamera pro hovory pak VGA.

Novinka by se měla začít prodávat do konce roku za dosud nestanovenou cenu. Není však úplně jisté, zda se objeví i na našem trhu.

Technické parametry

Rozměry?
Hmotnost?
SíťGSM, UMTS
Displej 240 x 320 pixelů, TFT, 65 tisíc barev
Paměť64 MB, 128 MB + microSD karty
Organizační funkceEmailový klient, RSS čtečka, wapový prohlížeč, kalendář, kalkulačka, budík
MultimédiaMP3 přehrávač, JAVA 2.0, video
Fotoaparát1,3 Mpx, videokamera pro videohovory, video
PřipojeníBluetooth, Wi-fi, GPRS (třídy 10), EDGE (třídy 10)
Baterie a výdrž?
pohotovost max.: ?
max. doba hovoru: ?
Cena a dostupnost? Kč
do konce roku

Fotografie pochází ze serveru mobil.sme.sk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze