Samsung Galaxy Note 5 můžete snadno zničit chytrým perem S Pen

18

Je až neuvěřitelné, jaké problémy mohou potkat vlajkové lodě světoznámých značek. iPhone si například prošel aférou ohledně ztráty signálu a snadného ohnutí verze 6 Plus, nyní se přidává Samsung se svoji nejnovější vlajkovou lodí, modelem Galaxy Note 5. Ten můžete neopatrným vsunutím pera S Pen znehodnotit.

Samsung Galaxy Note 5

I když se u nás Samsung Galaxy Note 5 nakonec nebude prodávat, neznamená to, že zástupci společnosti Samsung v budoucnu nezmění názor. A pokud se tak stane, případně pokud si plánujete dovést Galaxy Note 5 ze zahraničí, měli byste být nadmíru opatrní. Trocha nepozornosti při vkládání chytrého pera S Pen by totiž mohla znamenat poničení vnitřní páky, což by mělo za následek ztrátu automatické detekce vytažení pera a následné spuštění rychlé nabídky.

Jak je to možné? Díky novému stylu uchycení, kdy stačí na pero pouze lehce zatlačit, a to následně z těla zařízení „vyskočí“, neklade vnitřní šachta žádný odpor, až na konci se pero zacvakne díky páce. Bohužel, pero neklade žádný odpor ani tehdy, pokud jej do těla zařízení omylem vsunete obráceně, v takovém případě se pero ovšem na konci šachty zablokuje. Mnoho uživatelů si násilným vyjmutím pera z těla zařízení poničilo automatickou detekci vyjmutí, nově se jim tedy už nespustí chytrá pohotovostní nabídka, jako je tomu u řady Galaxy Note s chytrým perem S Pen běžné.

Pozor na špatné vložení pera S Pen do těla Galaxy Note 5

Jak je tedy vidět, každá novinka může přinést i jisté problémy. Pokud se vám tedy podaří zasunout S Pen do těla Galaxy Note 5 obráceně, doporučujeme navštívit autorizovaný servis. V opačném případě riskujete již zmíněnou ztrátu automatické detekce pera, která je pro modelovou řadu Galaxy Note tolik typická.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Michael Florian
Michael Florian
Na jednu stranu asi není moc lidí co by spletly stranu s hrotem... zase ve spěchu toto chápu. Ale myslím si že toto je dosti nedomyšleno a Samsung by měl minimálně nabízet zdarma opravu a do nových Note 5 udělat něco jinak.
Game
Jenom hlupák to dá obráceně, prez rok vlastním Note 3 a v životě ani ve spěchu sem to necpal opačně.
Ip Man
Tak to se na mě nezlobte, ale tohle je prostě jasný designový fail Samsungu, vždyť i v tom videu je následně ukázán Galaxy Note 4 a u něho to obráceně zasunout nelze tak proč u Note 5 ano??? Na to člověk nemusí být ani žádný hlupák aby se to stalo.
Ip Man
Ááá pardon mobilenet k tomu článku zapomněl přidat video i když na ostatních stranách informující o tomto problému běžně video k článku přidá https://youtu.be/hehbSG3h3wU

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze