Samsung Galaxy A7 se představí za dva týdny (4× aktualizováno)

Jihokorejský Samsung chystá nový přírůstek pro svou novou řadu Galaxy A. Model A7 by měl disponovat kovovým tělem s 5,5palcovým FullHD displejem či 64bitovým procesorem Snapdragon 615 s osmi jádry. Lákavá bude rovněž velmi malá tloušťka pouhých 6,3 milimetrů nebo i nízká hmotnost, údajně pouze 133 gramů.

Aktualizováno 30. 12. 2014

Nejvyšší model nové řady Galaxy A je již doslova za dveřmi. Z dřívějších úniků, které najdete níže v tomto článku, známe prakticky kompletní výbavu. Otazník se tak až do dnešního dne vznášel nad datem představení. Korejský server Ruliweb však nyní přinesl tiskové materiály a spolu s nimi odhalil i pravděpodobný termín představení. Vše by mělo nastat 14. ledna 2015. Samsung si tak svůj velice tenký model ponechá na vlastní akci a nezahrne jej do veletrhu CES 2015.

Samsung Galaxy A7

Aktualizováno 3. 12. 2014

Po několika dnech o sobě dává opět vědět chystaný Samsung Galaxy A7. Nově se dozvídáme, že bude opravdu extrémně tenký, pouze 6,3 milimetrů. Zbylé rozměry mají být 150,9 × 75,9 milimetrů. Hmotnost se zastaví na 133 gramech. Displej by měl nakonec vyrůst až na 5,5 palce a nabídnout FullHD rozlišení. Pod kapotou najdeme již dříve spekulovaný, 64bitový procesor Snapdragon 615 s osmi jádry a taktem 1,5 GHz, pomáhat mu pak mají 2 GB RAM. V případě interní paměti se hovoří o 16 GB. Fotoaparát na zadní straně má disponovat 12 megapixely, čelní kamerka 5 megapixely.

Samsung Galaxy A7

Aktualizováno 28. 11. 2014

Samsung Galaxy A7 se právě účastní zkoušek u Federal Communications Commission (FCC), což je nezbytný předpoklad pro prodej v USA. Z toho lze vyvozovat dva závěry: zahájení prodeje už je otázkou velmi krátkého období a také že dříve spekulované parametry jsou pravdivé.

To znamená 5,2 palců velkou obrazovku s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů. Poháněn bude 64bitovým Snapdragonem 615 s 2 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti. Fotoaparáty mají rozlišení 12 a 5 Mpx. Blízkému startu prodeje přístroje naznačuje také fakt, že jej Samsung hodlá uvést ještě s Androidem ve verzi 4.4 KitKat.

Původní obsah z 28. 10. 2014

Potvrdilo se tak, že tento přístroj, známý též pod označením SM-A700, bude vybaven FullHD displejem s úhlopříčkou 5,2 palce a 64bitovým procesorem. Konkrétně se jedná o osmijádrový Qualcomm Snapdragon 615, kterému budou sekundovat 2 GB RAM.

Galaxy A7 benchmark
Uniklé parametry

Z dalších parametrů jmenujme 12Mpx fotoaparát, ten čelní má rozlišení 4,7 Mpx. Obě dvě kamery jsou schopny natáčet video v rozlišení FullHD. Mezi další odtajněnou výbavu patří 16 GB vnitřní paměti (uživatelsky přístupných 12 GB), LTE a Android 4.4.4 KitKat. To všechno by mělo být oficiálně ohlášeno v průběhu listopadu, spekuluje se přitom o tom, že se novinka bude prodávat jen na vybraných trzích, aby neohrožovala prodeje Samsungu Galaxy Alpha. Předpokládaná cena by směla pohybovat v rozmezí 450 až 500 dolarů (kolem deseti tisíc korun).

Původní obsah z 25. 10. 2014

Celé označení modelu konkrétně zní Samsung SM-A700FD a dnes o něm unikla řada informací. Není sice stále jisté, jakou úhlopříčkou bude nový model oplývat, poslední spekulace však hovoří o 5,5 palcích. S větší jistotou však můžeme zmínit rozlišení, které bude v tomto případě FullHD, tedy 1 920 × 1 080 pixelů. Další uniklé informace nám poodkrývají vnitřní výbavu, v Galaxy A7 by totiž měl být nasazen 64bitový procesor založený na procesorové jednotce ARMv8-A. Zatím nebyl zmíněn konkrétní výrobce, s velkou pravděpodobností se však bude jednat o Qualcomm Snapdragon 410, což je stejný čip, který mají používat i modely A3 a A5.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Alpha – Bezchybný Jihokorejec?
Samsung Galaxy A7 – uniklé specifikace

Z dalších specifikací se mluví o 13Mpx zadním fotoaparátu a 5Mpx přední kamerce. Zařízení by také mělo přijít s podporou dvou SIM karet, což naznačuje písmeno D v kódovém označení přístroje (DualSIM). Operační systém by měl zajišťovat Android ve verzi 4.4 KitKat s nadstavbou TouchWiz. Jelikož ale Kitkat nepodporuje 64bitové jednotky, bylo by logickým krokem poskytnout modelu novou verzi 5.0 Lollipop, díky které by byl nový procesor plně využit. Zatím nejsou známy další specifikace, spekuluje se však o datu představení, které by mělo nastat v průběhu listopadu.

Zdroje: fonearena.com, sammobile.com, sammobile.com, sammobile.com, gsmarena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
A
parada, rad vidim ze 5" se stava standardem. A taky se mi libi, ze se zacina vyrabet cim dal tim vic tabletofonu. Protoze tablet sam o sobe je k nicomu :-D, klidne mne nazvyjete cim chcete,ale tablet jej jen na konzumovani obsahu - to stejne dobre umi tabletofon
tabletofon
Nenazýval bych smartphone s displejem o úhlopříčce 5,5 palců tabletofonem. Tabletofony mají úhlopříčku od 6 palců, jako např. Huawei Ascend Mate7. Galaxy A7 je běžný smartphone.
readytogo
Smartfon dokazes ovladat jednym palcom. Vsetko ostatne nie je smartfon.
mrtvá žížala
tydle kovove edice neni nic jineho nez reinkarnovane starsi ci novejsi modely v plastu akorat s lehce upravenym HW. Za kov si logicky nechat fest zaplatit, sorry bozo todle nezeru. Samsung mam (mel sem) rad, po model S4 byl velmi inovativni a snazivy, to co ted predvadi je katastrofa a bida vhodna tak do ciny. Jenze tam je drti domaci pole...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze