Samsung 18. ledna představí nový mobil. Bude to Galaxy A54?

1
Samsung 18. ledna představí nový mobil. Bude to Galaxy A54?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinka bude mít 6,6" displej se 120Hz obnovovací frekvencí
  • Nabízena má být ve třech barevných variantách
  • Hlavní fotoaparát bude mít optickou stabilizaci

Nový rok je ve znamení příchodu mnoha nových generací zaběhlých modelů, což rozhodně platí u Samsungu. Ještě před vyhlíženými vlajkovými loděmi by se obnovy měla dočkat oblíbená řada Galaxy A. Na indických stránkách Samsungu se již můžeme dočíst, že 18. ledna dojde k představení nového telefonu. Naneštěstí konkrétní model výrobce nezmiňuje. Podělil se s námi však o několik střípků z výbavy, které nám mohou zásadně naznačit, o jaký mobil by se mohlo jednat.

Dozvěděli jsme se, že telefon bude vybavený 6,6" AMOLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí. Už jen tato informace naznačuje, že by se mělo jednat o Galaxy A54. Procesor prozatím neznáme, ale bude podporovat 5G a napomáhat mu bude 8GB RAM. Fotografování a záznam videa se bude pojit s funkcí No Shake Cam, která zajistí, aby byly výsledky ostré i za pohyby. Funkce se samozřejmě pojí s přítomností optické stabilizace obrazu.

Samsung Galaxy A54

Kapacitu baterie prozatím rovněž neznáme, ale výrobce slibuje dvoudenní výdrž. Dostane se také na aktuální nadstavbu One UI, což by mělo znamenat, že se v telefonu objeví nejnovější Android 13. Poslední prozrazená informace se týká barevných provedení, k dispozici mají být tři: černá, vínová a zelená.