Dead Trigger 2
recenze

Dead Trigger 2

Zombíci podruhé
33

České studio Madfinger games patří mezi nejlepší vývojářské týmy vůbec a není divu, že se druhý díl k oblíbené zombie střílečce Dead Trigger vyhlížel s nadšením. Nyní hra vyšla, má ještě čím zaujmout? Překoná svého předchůdce a stojí za vaši pozornost? Čtěte dnešní recenzi, ve které si pár nemrtváků naporcujeme.

Kritiky oceňovaná a fanoušky oblíbená vyvražďovačka zombíků z pohledu první osoby je zpět. České vývojářské studio Madfinger Games vydalo očekávaný Dead Trigger 2. Hra je k dostání zcela zdarma, což ale neznamená, že si za plnohodnotné hraní nezaplatíte. O tom si samozřejmě řekneme v recenzi. Co důležitého ještě musím zmínit? Stále jsou tam zombíci, stále je tam krev, střílení a navíc perfektní grafika.

Dead Trigger 2 – videorecenze

Nákaza se šíří

Příběh vás ne moc originálně hodí do centra šířící se nákazy. Samozřejmě hra začíná v USA, to dá rozum. Nákaza je ale globální a po světě je mnoho hráčů, kteří se zapojí do odboje. Přesto je příběhová linka to hlavní. Některé hlášky připomínají nebo úplně odkazují na jiné kulturní fenomény. Třeba oblíbené „If you’re listening to this, you are the resistence,“ z Terminator Salvation. Ale přiznejme si to. O tom hra není a zajímají nás tu jiné věci.

Kromě střílení vás zajímá také váš úkryt. Sice bojujete na vzdálených územích, ale vždy se vracíte domů, kde na vás čekají parťáci. Ty musíte nejprve objevit a zachránit v příběhové kampani. Přidá se k vám tak ošetřovatelka, technik, zbrojař, inženýr nebo obchodník. Za jejich podpory se pak vydáte skrz mapu světa (počínaje USA) na kampaň, kde vás čekají úkoly příběhové i vedlejší. Za všechny jste odměňovány zkušenostmi a penězi.

Namířit a vystřelit

Grafické rozhraní hry se dělí na několik částí. V horní části uprostřed vidíte šipku, která vás navádí k cíli. Zároveň tam vidíte i vzdálenost. Napravo pak vidíte vybranou zbraň, náboje a použitelné předměty, jako jsou lékárny, granáty nebo raketová slepice. Nalevo vidíte životy a získané peníze. Vespod uprostřed na vás čeká tlačítko pro přepnutí na zbraň na blízko. No a velmi užitečné je také zobrazování okolních zombíků vprostřed okolo mířidla.

Interface je přehledný a navíc jde i lehce upravit. Osobně jsem občas měl problém sledovat počet nábojů. A těch je většinou proklatě málo. Musíte tak hledat bedny s doplňováním, sbírat náboje ze zastřelených zombíků a občas prostě vytáhnout raději hasák místo samopalu. Musíte ale dávat pozor na životy, protože jich není mnoho a po smrti musíte buď zaplatit prémiovou měnou, nebo opakovat level. Možná nejzajímavější novinkou je automatická střelba. Tu si můžete vypnout, ale mně vyhovovala. Obecně je tlačítko pro střelbu na dotykových zařízeních problémové a automatická střelba je částečným řešením.

Zadarmo, ale…

Jak jsem říkal, hra je zdarma, takže vám nic nebrání ke stažení. U dalšího hraní to tak úplně neplatí. Zpočátku vás nic nebrzdí a ve hraní vám nic nebrání. Hra je ale těžší a těžší, a proto musíte dělat i vedlejší úkoly, abyste měli dost peněz na vylepšení zbraní, granáty nebo lékárny. Bez toho to nepůjde a budete často umírat. Problém ovšem je, že na vylepšení, zbraně a vlastně cokoliv musíte čekat. Objednáte si vylepšení zbraně, zaplatíte a musíte čekat třeba hodinu. Samozřejmě ale můžete zaplatit prémiovou měnou a vše bude hotovo instantně.

V základu máte přístup ke třem zbraním. Pistoli CZ 75 (z produkce České zbrojovky), samopalu MP5K a hasáku. Pokud chcete něco lepšího (brokovnice, kuše, M-16 a podobně), tak musíte buď nasbírat dostatek nákresů, nebo zaplatit prémiovou měnou. Jak vidíte – zlaťáky se tu platí často. A bez nich vám vše bude trvat mnohem déle. Za zmínku stojí ještě grafika, která je opět na špičkové úrovni.

Závěrem

Dead Trigger 2 je opět velmi dobrou hrou, která ale trpí několika nedostatky. Osobně mi vadí, že musím být neustále připojen k internetu. Jsem zvyklý hrát na cestách a toto mi nevyhovuje. Stejně tak mi vadí, že hra chce hrozně moc být zdarma, že to kazí jádro hry – tak chceme mít akční hru, kde se střílí zombíci, nebo to má být spíše čekací strategie? Klidně bych za Dead Trigger 2 zaplatil, jen aby mě hra neustále neotravovala a nezdržovala. Oživení za peníze, zbraně za peníze a čekání, životy za peníze… je toho moc. Na Androidu si navíc hodně lidí stěžuje, že hra padá a ani na výkonných strojích neběží plynule (Galaxy S4 a podobně). Zakončeme to ale něčím pozitivním – střílení zombíků je stále zábava, grafika je naprosto parádní a obsah misí není vůbec špatný.

Stáhnout Dead Trigger 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
80%
Klady
  • Automatická střelba
  • Grafika
  • Mise
Zápory
  • Nutnost připojení k internetu
  • Plať nebo čekej
Diskuze ke článku
Hrobník
Hra dobrá, jedničky sem se nahrál až až a i pár korunami přispěl. Postupem času mě ale tento free model začal vadit, neboť tak vychází velká část her a já naopak zjišťuji, že do her již neinvestuji a když to dál opravdu nejde tak ji smažu. Bohužel sem byl donucen autorům nevěnovat pokud možno nic, za to co na nás hrají za flignu. Za celou hru bych totiž zaplatil daleko méně, než kolik ze mě neustále tahá IAP. To co teď vychází nejsou hry, ale graficky hezké aplikace které mají za úkol vytáhnout z vás co nejvíce penež. Čest těm kteří do této prašivé kategorie nepatří.
CHUJI
Lamy, takto pre WP8 nič ? to je fakt take tazke to prekompilovat aj pre WP8 ? Stale nechapem to, že to nespravia pre OS ktory ma rovnake množstvo uživatelov, ako iOS
herodes
Spracovanie hry (grafika, ovladanie) je perfektne. Problem, je, ze to ma kratku hlavnu pribhovu linku (16 kratkych misii) a potom uz len vedlajsie misie. Po hodine prestava bavit. Mohla by to byt skvela hra keby ma dej a vyhodili by mikrotransakcie a nutene pripojenie k internetu. Ak by to vylepsili kludne by si mohli pytat aj 100korun.
pavel
Jsem velice prekvapen ze moje telefony jako je Xperia Z1, Z Ultra, Note 3 detekuji detaily na Low. Opet podpora grafiky jen pro Tegry hnus velebnosti takze at Madfinger nepocita ze nekdo do hrani investuje kdyz to neni 100% enonuno

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze