První informace o Huawei MediaPadu X2: špičkový tablet na cestě

Jedním z nejzajímavějších tabletů představených v letošním roce byl jednoznačně MediaPad X1 7.0 od Huawei. Tablet debutoval na barcelonském MWC 2014, kde zaujal především vynikající výbavou, schopností telefonovat a stylovým tělem z hliníku. Nyní se ukazuje, že čínský Huwei pravděpodobně připravuje jeho nástupce.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Díky čínskému webu mydrivers.com si můžeme kromě specifikací prohlédnout i první fotografie tabletu. Podle těchto fotografií se zdá, že tablet opět nabídnou hliníkové tělo a velmi kompaktní rozměry, 7palcová úhlopříčka by přitom měla být zachována.

huawei mediapad x2

TIP: Xiaomi MiPad 2 na prvních „živých fotografiích“: známe i specifikace

A co se specifikací týká, těšit bychom se měli na rozlišení 1 920 × 1 200 pixelů, osmijádrový tovární procesor Kirin 925 nebo Android 5.0 překrytý hutnou nadstavbou EMUI 3.0.

Dále se mluví také o tom, že tablet by měl stát po přepočtu cca 400 euro (přibližně 11 000 Kč). To je sice poměrně vysoká částka, ovšem stejně jako jeho předchůdce, tedy současná verze, bude umět telefonovat a nahradí tak i tabletofon. Představení bychom se mohli dočkat na jednom z nadcházejících veletrhů – tedy na lednovém CESu nebo březnovém MWC.  

Zdroj: mydrivers.com, tablethype.de