První dojmy z Honoru 8 Pro: modrý svalovec

15
První dojmy z Honoru 8 Pro: modrý svalovec
Fotografie: mobilenet.cz
  • Testujeme Honor 8 Pro
  • Hlavní předností je nepochybně vysoký výkon za relativně dobré peníze
  • Potěšil ale i displej či baterie, naopak fotoaparát zatím své kvality neprokázal

Honor ani letos nezaspal a přináší nám již v první půlce roku to nejlepší. Telefon v našich končinách známý jako Honor 8 Pro je nekompromisní bestie, která kombinuje pěknou tvář s brutálním výkonem. Samozřejmě by to také nebyl Honor, aby nebyl tento lákavý baliček doplněn i velice zajímavou cenou. Já jsem s Honorem 8 Pro strávil již pár dní, přičemž jej používám jako hlavní telefon a zatím to byly skutečně příjemně prožité dny.

Je to fešák

Telefon zaujal každého, komu jsem nový jej ukazoval. Obzvláště v modré variantě, kterou testujeme, se mi Honor trefil do vkusu. Telefon má celokovovou konstrukci, 2.5D sklo chránící displej a všechny hrany jsou zde výrazně zaoblené. Zepředu jde vidět odkaz předchozího Honoru 8, ale zezadu už je novinka jakýsi mix Honoru a iPhonu 7 Plus či HTC A9. Osobně mi to však nevadí a na telefon jsem byl velmi často tázán, takže i ostatním se očividně líbí. Pochválit přitom musím čtečku, která je stále na zádech, zatím mě pokaždé rozpoznala a je proklatě rychlá.

Díky zmiňovanému zaoblení hran a předního skla se navíc příjemně ovládá a drží v ruce. Jen ten kov by nemusel byt tak hladký. Kvůli němu telefon občas lehce klouže v ruce, ale měl jsem tu čest i s horšími povrchy. A neodpustím si rovněž drobné rýpnutí do konkurence, jelikož vespod telefonu nemáme nic jiného než 3,5mm jack výstup. A to i přes tloušťku pod 7 milimetrů, velkou 4 000mAh baterii a ani tělo celkově není na 5,7palcový displej nijak velké. Výmluvy na velikost a potřebu uvolnit místo v telefonu najednou už nemají takovou váhu, když se podíváte v katalogu na rozměry tohoto telefonu.

Určen pro zábavu

Velkým lákadlem pro koupi může být nepochybně displej. Ten má 5,7 palců a QHD rozlišení, což je na Honor/Huawei nebývale vysoké rozlišení, jelikož zpravidla zůstával u Full HD. Displej je to opravdu krásný, jemný a nabízí parádní barvy. Rovněž maximální jas lze vyhnat pořádně vysoko, byť za současného počasí jsem tu potřebu neměl – na slunci jsem totiž zatím s čitelností problémy neměl.

Se zážitkem z obrazu souvisí často i zvuk, který rozhodně také není špatný. Máme tu sice jen jeden reproduktor na tradičním místě vespod telefonu, ale svou kvalitou a hlasitostí se řadí mezi ty lepší. Tak velký displej láká samozřejmě k hraní a právě v této oblastí Honor 8 Pro vyniká asi nejvíce. Domácí Kirin 960 je pořádná raketa s výkonem na rozdávání a podporuje ho navíc hned 6 GB RAM. S hráním či chodem systému nemá tedy tento telefon problém a 64 GB interního úložiště postačí na všechny vaše aplikace. A kdyby ne, tak můžete využít i microSD slotu – prostě paráda. Na hardware si zkrátka nelze stěžovat.

Používání je radost

Díky Honoru 8 Pro jsem si konečně na delší dobu vyzkoušel novou verzi EMUI 5.1 založenou na Androidu 7.0. Ze začátku se mi nové ikony v notifikační liště moc nelíbily, ale velmi rychle jsem si zvykl a nyní mi přijdou atraktivní. Prostředí působí opět uhlazeněji a zjednodušeně, přičemž nová podoba nativních aplikací je mi velmi sympatická. Není to sice čistý Android, ale vypadá dobře, funkcí je spousta, a to celé provází všudypřítomná plynulost.

S používáním souvisí nepochybně také baterie, jež se rychle stala mou nejoblíbenější částí zařízení. Má 4 000 mAh, nabíjení přes USB-C netrvá nejdéle a výdrž se zdá být skutečně parádní. I s pár hodinkami hraní mi telefon jednou vydržel od rána až do pozdních hodin a ukazoval mi ještě 36 % baterie! Asi jsem ho zkrátka neprohnal dostatečně a budu muset zkusit čistě hrací den, abych zjistil, kolik přesně toho vydrží. S takovou výdrží při zatížení snad ani není potřeba zmiňovat běžnou výdrž, která je samozřejmě také výborná.

Fotoaparát se zatím nepředvedl

Závěrem se lehce rozpovídám o fotoaparátu. Naštěstí mohu říci, že mě nový Honor 8 Pro nenechal ani v této oblasti ve štychu – tedy ne úplně. Aplikace fotoaparátu se stále výborně používá – je dobře zpracovaná a přehledná. Výsledné fotografie potom vypadají vcelku pěkně, byť by to chtělo více snímků za pěkného dne – proklaté počasí. Máme tu opět sestavu dvou 12Mpx fotoaparátů, přičemž jeden je klasický a druhý čistě monochromatický. V podstatě je to jen lehce vylepšená verze foťáku z Honoru 8, což není vůbec špatný základ, ale na špičku pořád prostě nemá.

První dvě fotografie prezentují použití bokeh efektu

Ve výborných světelných podmínkách se zatím fotoaparát ukázat úplně nemohl, ale většinou fotí za dne detailní snímky, které jsou ostré, mají věrné barvy a i přes absenci optické stabilizace se mi zatím dařilo vyfotit dobrý snímek hned na první pokus cca u 90 % fotografií. Vyfocení snímku a jeho uložení navíc zabere jen krátkou chvilku, což rozhodně není pravidlem. Vyzdvihnout lze potom především makro snímky, které umí Honor vykouzlit opravdu pohledné.

Vypadá to však, že Achillovou patou tohoto snímače bude opět zejména focení za horšího světla či v interiérech, kdy jsou nedostatky okamžitě patrné. Detaily se postupně slévají, snímky jsou často místy rozmazané a začíná se objevovat výraznější šum. Stačí tedy fotit za jen trochu pochmurnějšího počasí a fotografie oko už moc nepotěší.

Testování ještě nekončí

Tolik k mým rychlým dojmům z Honoru 8 Pro. Telefon se samozřejmě musí podrobit ještě mnoha testům, aby ukázal své pravé barvy. Prozatím však vypadá velmi dobře a už nyní lze říci, že špatný přístroj to rozhodně není. Teď už jen zjistit, jak dobrý vlastně je a jak se popere s konkurencí.

Honor 8 Pro

Jako vždy můžete klást své dotazy do naší diskuze. Napište nám, co byste chtěli v recenzi vidět, případně se s námi podělte o to, co se vám na Honoru 8 Pro líbí nejvíce. Kompletní recenzi včetně našeho videopohledu vám přineseme již brzy.

Technické parametry Honor 8 Pro 64 GB / 6 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 77,5 × 7 mm, 184 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 960, CPU: 4×1,8 GHz + 4×2,4 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:56 hodin
Dostupnostkvěten 2017, 15 990 Kč
Diskuze ke článku
haha
Grc nic víc za ty prachy raději S7 než tohle
Marduch
Ochranné sklo nutnost, nemá Gorillu.
Dragereker
Prosim vás, urobte už fakt niečo s tou galériou! Vidíte ako to tu ľudí štve a aj mňa, tak s tým niečo spravte!
Dave
Dobrý den, chci se zeptat jak je na tom s kvalitou výstupu do sluchátek. Vím že ideálně mít mp3ku zvlášť, ale přeci jen, když už člověk investuje nemalé peníze, tak by přístroj něco předvést mohl. Děkuji!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze