Podzimní fototest: jak fotí nadějné Poco X3 NFC od Xiaomi?

7
Podzimní fototest: jak fotí nadějné Poco X3 NFC od Xiaomi?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Hlavní fotoaparát disponuje 64 megapixely a dobrou světelností f/1.9
  • Výsledné snímky jsou ostré po celé ploše a poskytují věrné barevné podání
  • Telefon si dobře poradí s protisvětlem i nočními snímky

Schopný fotomobil dnes již skutečně nemusí stát více než 10 tisíc korun. Zdárným důkazem budiž současné Poco X3 NFC, které má na svědomí Xiaomi. Novinka v nás zanechala veskrze pozitivní první dojmy a v optimistickém duchu se nesou i zážitky z focení v různých podmínkách. Nejprve si však krátce přiblížíme hlavní fotoaparáty telefonu.

Xiaomi Poco X3 NFC

Modulu s fotoaparáty si všimnete na první pohled. Nejenže vystupuje nad okolní povrch, ale má i celkem netradiční tvar oválu. V něm jsou čtyři fotoaparáty a přisvětlovací dioda. Hlavní snímač disponuje 64 megapixely, avšak běžně se fotí skládáním čtyř snímků do jednoho a výsledkem jsou fotografie v 16 megapixelech. Druhý fotoaparát je se svým záběrem 119° ultraširokoúhlý a nabízí 13 megapixelů. Zbylé dva snímače mají již jen 2 megapixely a jejich specializací jsou makro snímky, respektive práce s přeostřováním fotografií.

Poco X3 NFC
hlavní fotoaparát 64 Mpx, f/1.9, 1/1,73"
ultraširokoúhlý fotoaparát 13 Mpx, f/2.2, 119°
makro fotoaparát 2 Mpx, f/2.4
portrétní fotoaparát 2 Mpx, f/2.4

Hlavní fotoaparát nás během testování velice příjemně překvapil, neboť podává vyvážené výkony napříč světelnými podmínkami. Vždy se můžete spolehnout na věrné barevné podání a ostrost po celé ploše snímků. Vyzdvihnout si zaslouží protisvětlo, se kterým se telefon dobře vypořádává, ale také noční fotografie, kdy i automatický režim dokáže pořídit dostatečně ostrý snímek bez digitálního šumu. Minimálně o třídu horší je pak dle očekávání ultraširokoúhlý fotoaparát. Jeho nejlepší využití shledáváme za dostatečného světla, kdy potěší širokým záběrem a ucházející kvalitou barev i ostrosti. S ubývajícím světlem rychle klesá kvalita, a to především ostrost. Makro fotoaparát je pak dobře použitelný na fotografování velmi blízkých detailů, výrazně jej však sráží nízké rozlišení.

Ukázkové fotografie

Xiaomi Poco X3 NFC 128+6 GB

Rozměry165,3 × 76,8 × 9,4 mm, 215 g
DisplejTFT IPS, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 732G, 2×2,3 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor5 160 mAh, doba nabíjení: 1:08 hodin
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Jak si dali to NFC pyšně do názvu jako by to dnes bylo kdoví co. 😂😂😂😂
lukas prikryl
lukas prikryl
Škoda jen špatného nočního režimu, tam je Poco F2 se stejným čipem výrazně lepší.
Ben Ben
Ben Ben
Libi se mi jak do toho telefonu kazdej sije... ze ma v sw hromadu reklam. Hroznej problem si je vypnout :) Jinak je to v teto cenovce bezkonkurencni nabidka. Teda pokud se porad drzi pod 6k :)
Ištván Vejvoda
Ištván Vejvoda
Panove davejte prosim u podobnych clanku nejaky .zip soubor se vsemi fotkami (v origos rozliseni samozrejme) ke stazeni, diky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze