Podívejte se, jak fotí nové Nexusy 6P a 5X

4

Hned dvou nových Nexusů jsme se dočkali na včerejší keynote Googlu. Nexus 6P i o něco méně vybavený Nexus 5X sdílejí fotoaparáty s rozlišením 12,3 megapixelů a laserovým ostřením. Kromě papírových hodnot se dnes můžeme podívat i na první ukázkové snímky, které uvolnil Google.

Google Nexus 5X

Ačkoliv se oba Nexusy liší výrobcem, 6P má na svědomí Huawei, 5X LG, fotoaparáty mají zcela shodné. Zvolen byl snímač s rozlišením 12,3 megapixelů. Důraz je kladen především na možnosti pojmout co nejvíce světla. Kromě světelnosti f/2.0 je to i velikost samotného pixelu na snímači, konkrétně 1,55 mikrometru. To je více, než nabízí konkurence. Na tuto plochu tak dopadne více fotonů, což znamená kvalitnější snímky za horšího osvětlení a podle Googlu je to i důvod, proč telefon nepotřebuje stabilizaci obrazu. Dále potěší i duální LED diody nebo laserové ostření.

Nepřehlédněte

Nexus 6P

Čísla na papíře mohou vypadat stokrát krásně, avšak výsledným snímkům se nic nevyrovná. My se nyní na první ukázkové fotografie již můžeme podívat. Rovnou si nicméně musíme říci, že nejde o pravé testovací snímky, neboť je zveřejnil sám Google. Je tedy kladen důraz na ideální kompozici a světlo tak, aby výsledek vypadal co možná nejlépe. Alespoň přibližný obrázek o kvalitě fotoaparátů v nových Nexusech nám to však přeci jen dává. Vidět můžeme velmi dobré barevné podání, vysokou ostrost i schopnost pořídit kvalitní fotky za zhoršených světelných podmínek.

Ukázkové snímky z fotoaparátů nových Nexusů

Zdroje: google.com

Diskuze ke článku
pedes
Ano, jedná se o velmi pěkné fotky. Uvidíme jaké výsledky přinesou testy redaktorů mobilenet :-)
Každopádně Huawei se pochlapil a LG také nezůstalo stranou.
Fish
Neverim, takovych fotek jsme uz videli a realita byla nekde uplne jinde
Michal
Třeba je to jen komprimací, ale nevidím ostrost snímků. Lepší průměr.
Strášce Galaxyje
Fake.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze