Nokia 7610

O tomto telefonu jsme Vás již jednou informovali, bohužel ale byla k dispozici pouze špionážní fotografie a nevěděl se ani název. Nyní Vám přinášíme preview nového smartphonu Nokia 7610 s megapixelovým fotoaparátem, velmi zajímavými parametry a typicky hybridně stavenou klávesnicí.

Očekávalo se, že na letošním CeBITu Nokia opět představí záplavu novinek. Na rozdíl od minulých let však představila pouze jeden model, i když nabitý funkcemi.

To by snad ani nebyla Nokia, kdyby její klávesnice měla normální uspořádání, a tak i v tomto mobilu je přítomno „inovativní“ rozmístění kláves. Po vzoru modelu 7600 má i novinka dvě protější hrany ostré a dvě zaoblené.

Nová Nokia 7610 je prvním telefonem této značky s megapixelovým fotoaparátem. Ten je schopen pořizovat snímky v rozlišení 1152 × 854 pixelů. Fotky se budou moci ukládat do interní paměti o velikosti 8MB nebo na paměťové karty RS-MMC (reduced size multimedia card), které mají menší rozměry než běžné MMC karty a jsou určeny speciálně pro mobilní telefony. Karty tohoto typu využívá i nový Siemens S65. Spolu s obrázky budou paměť sdílet i soubory MP3/AAC, pro které je zde připraven i přehrávač. Nová Nokia 7610 je prvním evropským smartphonem od Nokie, který již má systémový konektor Pop-port. Systém je shodný s Nokií 6600, tedy Symbian 7.0. S Nokií 6600 jsou identické i ostatní vlastnosti telefonu. Samozřejmostí je podpora Javy a přítomen je i plnohodnotný internetový prohlížeč. Vylepšením je ale například aplikace Movie director umožňující editaci nahraného videa. O podpoře EDGE či Push-to-talk se výrobce nezmiňuje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze