Nokia 6630

1

Nejvybavenějším dnes představeným telefonem je Nokia 6630, nejmenší 3G smartphone s megapixelovým fotoaparátem. Již v květnu pronikly na internet obrázky tohoto telefonu (tehdy s krycím jménem Charlie) a nyní došlo i na oficiální představení.

Již v květnu pronikly na internet obrázky tohoto telefonu (tehdy s krycím jménem Charlie) a nyní došlo i na oficiální představení. Nokia 6630 je chytrý telefon postavený na operačním systému Symbian. Podle toho také vypadá široká škála funkcí a možnost nevyhovující aplikace přehrát lepšími.

Hmotnost i rozměry (110 mm x 60 mm x 21 mm) tohoto smartphonu se již trochu podobají parametrům „hloupých“ mobilů. Zvláště hmotnost 127g je velmi příznivá (např. Nokia 3310 má 133g). Zatímco zepředu působí 6630 jako mobil, zezadu připomíná spíše digitální fotoaparát. Tento koncept použil například Sony Ericsson ve svých nových mobilech K700 a S700. Snímač fotoaparátu je typu CMOS, který sice nenabízí tak kvalitní výstupy jako CCD, pro mobilní použití však stačí. Čip má rozlišení 1,23 Mpix, snímky jsou v rozlišení 1280x960 bodů. K dispozici je šestinásobný zoom, manuální nastavení expozice, či vyvážení bílé. Fotoaparát dokáže zachytit i sérii 6 snímků v průběhu 2 sekund, což je výrazný rychlostní posun oproti prvnímu megapixelu v Evropě - Nokii 7610, kde ukládání jednoho snímku trvá až 10 sekund. S telefonem můžete natáčet video až do délky 1 hodiny. Snímky si můžete nechat vytisknout v nejbližším fotoalbu přes Bluetooth.

Displej telefonu je opět standardní Series 60 – rozlišení 176x208, 65-tisíc aktivních barev. Ovládání je také stejné jako u ostatních Series 60 mobilech. Nokia 6630 obsahuje mnoho funkcí pro práci. Kromě propracovaných organizačních funkcí jmenujme například e-mail s podporou mnoha příloh (včetně Wordu a Powerpointu), VPN pro přístup k firemnímu e-mailu nebo intranetu. Aplikace QuickWord a QuickPoint atd. S okolím se s Nokií 6630 spojíte buď pomocí Pop-portu nebo Bluetooth. K prohlížení HTML stránek na mobilu je k dispozici GPRS, EDGE nebo obstarožní HSCSD. Nokia 6630 je čtvrtým modelem od této finské firmy, který dokáže pracovat i v sítích 3.generace WCDMA, kde je teoretická možnost stahování u tohoto mobilu až 384 kbps. Videotelefon zřejmě nepřichází v úvahu, Nokia totiž opět jaksi pozapomněla na druhou kamerku otočenou směrem k uživateli. V rámci 3G však zvládá real-time streaming videa i audia, videokonference atd. Telefon je kvadrální a ve spojení s 3G je použitelný skutečně všude, kde je signál.

Pro aplikace a uživatelské soubory je připravena paměť 10MB + paměťové karty RSMMC. V základním balení dostanete 64MB kartu s mnoha aplikacemi a soubory k vyzkoušení. Soubory MP3 mobil přehraje asi jen v dodávaném Real One playeru. Nokia 6630 je funkčně velmi dobře vybavena a mezi náročnými manažery si jistě najde své místo.

Zde jsou živé fotografie ze serveru Threegmobile. Na první fotografii je Nokia 6630 v porovnání s Nokií 6600.

Diskuze ke článku
Dank
Ahoj nokiaři,
už nemisíte se srácet ve městech ani v mapách , na nokii 6630 jde totiž GPS nokia BT modul a rozšířený GPS sowtware.Jejich názvy jsou tyto:
N O K I A LD-3W a
GPS SOWTWARE N A V I C O R E 2007 PROFESIONAL.
A dobré je že ani nezadlužíte mc peněženku ,jelikož Vás to bude stát jen necelých 2 000 KČ.
Tak zase příště a kdyby něco tak pište na email: krckad@seznam.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze