Nezlomitelné a takřka nepoškrábatelné, takové je Xiaomi Mi MIX

10

Žhavá novinka od Xiaomi, bezrámečkový model Mi MIX, na sebe poutá velkou pozornost. Neunikla tak samozřejmě ani testům odolnosti, ve kterých si vedla překvapivě velmi dobře.

Xiaomi Mi MIX

Xiaomi Mi MIX se představilo teprve minulý měsíc, ale již stihlo doputovat i do naší redakce, kde jej pilně testujeme. Novinku však v zahraničí podrobili také přísnějším testům, kdy zkoušejí její odolnost. Mnozí z vás možná dobře znají YouTube kanál JerryRigEverything, na kterém jsou testy odolnosti mnoha nových telefonů. Nevyhnulo se jim ani Xiaomi Mi MIX, které sází na keramické tělo, které by mělo být pevné a především odolné. Vše začíná testem odolnosti proti škrábancům. Displej není chráněn sklíčkem Gorilla Glass, avšak přesto nijak nevybočuje z řad ostatních telefonů a běžným škrábancům rozhodně odolá. Keramická zadní strana je na tom ještě lépe. Můžete si být jisti, že ji nepoškrábete ani například klíči v kapse. Keramická je rovněž čtečka otisků prstů a tlačítko na pravé straně. Samotný fotoaparát je pak krytý sklem, které také není snadné poškrábat.

TIP! První dojmy z nového Xiaomi Mi MIX: jak se vlastně používá?

Dále došlo i na test odolnosti proti zlomení, kde Mi MIX rovněž obstál velmi dobře. Nejenže ke zlomení nedošlo, ale při velkém tlaku došlo pouze k vyloupnutí zadní části, kterou šlo následně zase zacvaknout. Displej zůstal nepoškozen a nadále fungoval.

Můžete namítat, že šlo o poměrně nenáročné testy, ale slovy autora se Mi MIX řadí mezi nejodolnější telefony, které měl možnost testovat. Na dalším videu se Mi MIX podrobuje pádům na tvrdou zem. Z malých výšek do 30 centimetrů je vše v pořádku a na zadní straně telefonu se neobjevují ani malé škrábance. Při pádů z kolene sedícího člověka, kdy je výška zhruba 60 centimetrů, již dojde ke zničení rohu telefonu, na který zařízení dopadne. Bohužel úhlopříčně praskne také displej. Důvodem je, že keramické boky přímo navazují na displej. Zatímco keramice se nic nestane, síla se soustředí na slabší sklo, které praskne. V tomto ohledu by stačilo, kdyby mezi keramikou a sklem byl ještě další tlumící materiál a k prasknutí displeje by zřejmě vůbec nedošlo.

Technické parametry Xiaomi Mi MIX 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,8 × 81,9 × 7,9 mm, 209 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 040 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor4 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:33 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 23 999 Kč

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Artur
Dalsia reklama na chcalomi ...
dunco
Ja jsem zase videl video,kdy pri padu z vysky 60cm, slo cele slavne Xiaomi do prdele.
Cahoun
Hrůza, hned v prvním řádku hrůza. Copak se mobil může sám představit? Snad byl představen ne?
Lubos
Neni nad Lenovo. Partnerka ma vibe k5 plus,ktory vyprašila z deky zo 6.(šiesteho ) poschodia. Dopadol na beton pred vchodom. Je v knižkovom obale + ochranne sklo. ZÁZRAK !!! Nepoškodený a plne fungujúci. ( len je trochu prehnutý, vyzerá ako reklama na hygienicku vložku)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze