Nepředstavený Pocophone F1 od Xiaomi již prošel prvním testem

5× aktualizováno
12
Nepředstavený Pocophone F1 od Xiaomi již prošel prvním testem
  • Xiaomi se chystá zacílit na evropský trh
  • Pomoci mají prémiové smartphony za lidovou cenu
  • Jedním takovým má být Xiaomi Pocophone F1
  • Primárně se novinka ukáže 22. srpna v Indii

Aktualizováno 20. 8. 2018

Chystaný Pocophone F1 se nám představí již pozítří, avšak serveru Android Authority se do rukou dostal nefinální kousek, a tak se na novinku lze již nyní podívat. Jejich první dojmy jsou zakončeny vcelku optimisticky, neboť Pocophone F1 vidí jako slušně zpracovaný a výkonný telefon. Objevily se však chyby v softwaru a fotoaparát nepodává přesvědčivé výsledky. Obojí však může být důsledkem testovací verze softwaru.

Pocophone F1

Pocophone F1 se také objevil v databázi Geekbench, který odhalil 8GB operační paměť.

Pocophone F1

Aktualizováno 13. 8. 2018 12:50

Kromě odhalení termínu oficiálního představení jsme se tentokrát dočkali také úniku unboxingu. Chystanou novinku si tak lze prohlédnout kolem dokola.

Aktualizováno 13. 8. 2018

Pod značkou Poco vznikne telefon Pocophone F1. Na tom by nebylo nic zajímavého, kdyby nešlo o značku spadající pod Xiaomi. Již víme, že první model Pocophone F1 bude patřit mezi nejlevnější smartphony se Snapdragonem 845. Není překvapením, že bude primárně cílit na indický trh, kde se novinka také 22. srpna oficiálně představí.

Pocophone F1

Aktualizováno 7. 8. 2018

Další den je ve znamení úniku pravděpodobné podoby chystaného Xiaomi Pocophone F1. Vzhled je na dnešní poměry tuctový a ničím zvláštním nezaujme. Je nasnadě, že se Xiaomi bude snažit klást důraz především na výbavu a výkon. Hliníková zadní strana však dává najevo, že například bezdrátové nabíjení se konat nebude. Snímky potvrzují procesor Snapdragon 845 a nasazení solidní baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Xiaomi Pocophone F1 - pravděpodobná podoba

Aktualizováno 6. 8. 2018

Po krátkém čase se Pocophone F1 od Xiaomi objevil v benchmarku AnTuTu. Není překvapením, že výsledkem ohromil. Dosáhl na více než 285 tisíc bodů, čím se řadí mezi nejvýkonnější zařízení. Procesor odhalen benchmarkem nebyl, avšak i výsledek se přiklání k Snapdragonu 845

Původní informace z 24. 7. 2018

Čínské Xiaomi již poměrně stabilně patří mezi největší světové výrobce chytrých telefonů. Stále má však před sebou několik velkých výzev. Výrobce by se rád prosadil na náročném evropském trhu. Zde se mu již nepovede uspět jen se zajímavými modely nižší a střední třídy. Toho si jsou v Xiaomi také vědomi a údajně chystají zcela novou řadu produktů, která bude lákat na výkonný hardware kombinovaný s velice příznivou cenovkou. Podrobnosti o chystaném smartphonu, případně o celé řadě přinesl Roland Quandt.

Ten na svém Twitteru uvedl, že by se zařízení mohlo jmenovat Xiaomi Pocophone F1. V čem má být jeho hlavní kouzlo? Xiaomi se pokusí zaujmout špičkovým hardwarem za lidovou cenu. Zmiňovaný smartphone by tak měl nabízet procesor Snapdragon 845, 6GB operační paměť a 64GB úložiště. Veškeré dění budete sledovat na protáhlém 5,99palcovém Full HD+ displeji. Cena se má přitom pohybovat jen kolem hranice 420 eur, což je necelých 11 tisíc korun. Xiaomi by rázem vypálilo rybník veškeré konkurenci v čele s OnePlus 6 nebo ZenFonem 5Z. Existovat má navíc i verze se 128GB úložným prostorem, jejíž cena vzroste jen na 460 eur, což je tisíci koruna navrch. Nového (nových) Xiaomi bychom se mohli dočkat již relativně brzy.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Marduch
Procesor jak hovado a zvuk natočeného videa na 3,14ču. Nízkou cenu nedáme zadarmo - Vaše Xiaomi :p
Vit
Letošní designéry bych střílel na místě....
Blue Sun
Blue Sun
Děkuji, raději ten Asus.
Lenur
Tak schválně kolik ovcí si to koupí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze