Na zařízení ve stylu Asusu Padfone dostal patent Samsung

Jistě si pamatuje na dvě generace revolučního zařízení Asus PadFone, který se snažil skloubit mobilní telefon a dokovací stanici v podobě tabletu. Po zasunutí telefonu, tablet ožil a stal se plnohodnotným zařízením, které pohání vložený mobilní telefon. Podobný patent teď získal ve svůj prospěch korejský Samsung.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Asus je opravdovým průkopníkem v představení hybridních přístrojů. Řada Transformer byla první, která přinesla využítí tabletu i jako netbook a zmiňovaná řada PadFone tuto funkčnost ještě vylepšila využitím mobilního telefonu jako srdce celého zařízení.

asus-padfone-tablet-phone-pen-0
Asus Padfone - koncepce telefonu, tabletu a netbooku v jednom

O to více překvapí zpráva, že na tento systém dostala patent korejská firma Samsung. Z představeného patentu je jasně vidět vkládání telefonu do těla doku (tablet) stejným způsobem jakým se vkládal mobilní telefon do zařízení Asus PadFone 2 (do první generace se vkládal telefon našířku - viz. obrázek).

samsung-telefondokowanywtablet

Jediným viditelným rozdílem je tak tvar telefonu, který má u Samsungu tvar písmena T a je tak možná vhodnějši pro vkládání do otvoru dokovacího tabletu. Jestli se objeví opravdu zařízení podobné Asus Padfone 2 nebo se jedná jen o holý patent uvidíme asi v nejbližších měsících. Myšlenka je to pořád zajímavá a bylo by zajímavé sledovat jak by se s touto výzvou "popral" právě Samsung.