Motorola AURA: luxusní mobilní šperk za 40 tisíc korun

Luxusní novinka s otáčecí konstrukcí se chlubí špičkovými materiály, perfektním zpracováním a neobvyklým kruhovým displejem. Nechybí ani fotoaparát a hudební přehrávač. Nový americký mobilní šperk bude možné koupit za 40 tisíc Kč.

TIP: Technické údaje naleznete v tabulce na konci článku

Máte-li rádi nevšední a luxusní telefony, určitě vás nová Motorola AURA zaujme. Precizní zpracování, prvotřídní materiály a nevšední vzhled - to jsou hlavní atributy americké luxusní novinky. Telefon disponuje nezvyklou otočnou konstrukcí, čímž může evokovat několik let starý model V70 téhož výrobce. Oproti němu AURA svěřuje otáčení kuličkovým ložiskům a ve Švýcarsku vyrobenému mechanismu.

Ruční výroba, unikátní kruhový displej

Celé tělo telefonu je z nerezové oceli, navíc s chemicky vyleptanými vzory a texturami. Výroba krytu je ruční a trvá dva týdny. Materiálem klávesnice je hliník, přičemž každé tlačítko je vyráběno zvlášť a následně zasazeno do těla telefonu. Zajímavostí jistě je, že se přístroj skládá z více než 700 částí. Hmotnost telefonu není nijak nízká a činí 141 gramů. Rozměry nového mobilního šperku jsou stanoveny na 48 x 97 x 18.6 mm.

Zřejmě nezajímavější částí telefonu je však neobvyklý kruhový displej. Je to vůbec poprvé, kdy je na mobilním telefonu použit plněbarevný LCD displej kruhového tvaru. Uhlopříčka zde činí 1,55 palce a na celé ploše displeje nalezneme 480 pixelů. Displej dokáže zobrazit 16 milionů barev a je chráněn 62 karátovým safírovým sklíčkem, které je údajně téměř nepoškrábatelné. Na obrázcích níže můžete vidět, jak vypadá menu na neobvyklém kruhovém displeji.


Motorola AURA - Vzhled menu ma kruhovém displeji

Výbava nepřekvapí

Od unikátní konstrukce telefonu se můžeme přesunout k funkční výbavě. Telefon není určen pro sítě 3G a zvládá pouze GSM. Zde podporuje jak GPRS, tak EDGE. Běžná výbava čítá MMS, email, webový prohlížeč, Bluetooth včetně A2DP a připojení také skrze USB.

Nechybí hudební přehrávač nebo fotoaparát, který disponuje rozlišením 2 megapixely a nahráváním videa, ale postrádá automatické zaostřování. Interní paměť telefonu má velikost 2GB a nelze ji dále rozšiřovat paměťovými kartami.

Cena není nijak nízká a zastavila se v přepočtu na necelých 40 tisících Kč. Pokud se vám Motorola AURA zalíbila jako vánoční dárek, budete si muset zaletět do USA, kde bude v prodeji od prosince.

Technické parametry

Rozměry 48 x 97 x 18.6 mm
Hmotnost 141 gramů
Konstrukce otáčecí
Sítě GSM 850 /900/1800/1900 MHz
Displej kruhové LCD, 16 milionů barev, 480 pixelů, úhlopříčka 1,55", 62 karátovým safírovým sklíčkem
Paměť 2 GB vnitřní paměr
Otevřený operační systém ne
Organizační funkce e-mailový klient, kalendář, poznámky, kalkulačka, opakovaný budík
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (AAC, AAC+, AAC+ Enhanced, MIDI, MP3, WAV, WMA v10, WMA v9), video přehrávač (H.263, H.264, MPEG4), internetový prohlížeč
Fotoaparát 2 Mpx (1600 x 1200 px)
nahrávání videa
Datové funkce USB 2.0, Bluetooth 2.0 (profil A2DP, EDR)
GPRS (třídy 12), EDGE (třídy 12)
Baterie a výdrž Li-Ion 810 mAh
Cena a dostupnost cca 40 tisíc Kč
USA - prosinec 2008

zdroj: Motorola

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze