Monitor LG UltraFine 5K pro Apple je háklivý na routery v blízkosti

7

Apple již nenabízí své vlastní monitory k MacBooku Pro, tuto práci zastoupila společnost LG, která pro produkty od Applu nabídla alternativu v podobě 27palcového monitoru s 5K rozlišením. Bohužel tento monitor trápí problém – jakmile je v blízkosti router, přestává fungovat.

Delší dobu se spekulovalo, jestli Apple představí nové monitory sám, nebo využije externí spolupráci. Nakonec se potvrdila druhá možnost. Apple navázal spolupráci s LG, které pro Apple připravilo dva monitory UltraFine s 5K/4K rozlišením. Cena menšího 21,5palcového modelu se 4K rozlišením činí 14 990 Kč, větší 27palcový model s 5K rozlišením vyjde na 27 749 Kč. Právě 27palcový model však trápí problém, pokud je router v blízkosti menší než 2 metry, přestává fungovat. Vlivem elektromagnetického rušení začne monitor blikat, případně se samovolně odpojovat od připojeného MacBooku.

TIP: Apple oficiálně ukončil výrobu monitorů, nabídne však alternativu

LG UltraFine

Prozatím vypadá nepravděpodobně scénář, že by LG dokázalo tuto chybu jednoduše napravit, doporučuje tedy umístit router do vzdálenosti větší než 2 metry, dle zahraničních uživatelů však většinou pomůže až přestěhování routeru do další místnosti.

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Andy_S
Router anebo wifi AP? Dve rozdilne veci ;)
Q
To ale neni chyba ale vlastnost. Apple se chysta vyrabet vlastni routery a zadne konkurencni vyrobky v blizkosti svych produktu proste nestrpi
Andy_S
Stejne tak je motor soucasti kazdeho auta a presto jezdime auty, nikoliv motory. Tady dokonce je to rozdelenejsi, zdaleka ne kazdy router (i pro SOHO) obsahuje wifi AP a ne kazde AP umi (potrebuje umet) routing.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze