LG G2 se prodaly jen 2 milióny kusů za 4 měsíce

32

Vlajková loď společnosti LG, model G2, se podle prvních statistik neprodává příliš často dobře. Za stanoveným cílem zaostává o statisíce kusů a začíná se pochybovat, že LG vytáhne toto zařízení na vrchol. Přes všechny klady tohoto telefonu jsou totiž nejdůležitější prodejní čísla a ta nejsou dva týdny před Vánocemi nijak oslnivá.

Pro představu začněme srovnáním s loňskými prodeji modelu G Pro. Toho se za stejný časový úsek, tedy 4 měsíce, v Jižní Koreji prodalo 540 000, a vzhledem k velkým nadějím, které společnost vkládala do LG G2, jsou jen o 60 000 kusů vyšší prodeje, zklamáním. Zdroj statistik, Asia today, ještě přidává informaci, že si LG stanovilo celosvětovou metu na 3 miliony prodaných zařízení, zde je pak problém daleko znatelnější.

Oficiální fotografie LG G2

Prodeje totiž zdaleka této mety nedosahují, 2,3 miliony je výrazně méně a LG tak má další zbytečný problém. Ať už je totiž "gé-dvojka" jakkoliv skvělý telefon, má několik nedostatků a pár vlastností, které by mohly být příčinou slabých prodejů, případně může být na vině špatná marketingová strategie. Ovládací tlačítka na zadní straně pak nejsou pro konzervativního zákazníka to pravé. Jestli se ještě prodeje zvýší v době svátků se dozvíme již brzy.

Zdroje: phonearena.com, androidbeat.com

Diskuze ke článku
Maroš
Keby tomu dali pamäťové karty alebo 32 GB tak by to vyzeralo inak
A.
Nechapu, mel jsem S2, S3, S4, ted mam G2 a LG je top! Je to skoda, kdyby poradne udelali marekting, tak by prodali 5x tolik. Ted to bude mit do budoucna spatny vliv na podporu G2 coz zas muze odradit dalsi zajemce, kteri si kvuli aktualizacim radeji koupi Samsung...
Adam Rosina
Adam Rosina
tie tlačidlá v zadu podľa mňa totálne dovrzali
xyz
32 GB verzia bude od januara v SR.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze