Lenovo připravuje IdeaTab A2107 - dvoujádro za 150 dolarů

Lenovo chce prodávat nejlevnější značkový tablet. I tak by mohl znít nadpis našeho článku. IdeaTab A2107 by měl totiž s přehledem strčit do kapsy i Nexus 7, který se prodává za 200 dolarů.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



O Lenovo IdeaTabu A2107 jsme Vás poprvé informovali na konci srpna v době, kdy vrcholila berlínská IFA 2012. Tento veletrh byl přímo zaplaven zařízeními s operačním systémem Windows 8 a IdeaTab A2107 byl jedním z mála nově představených Android tabletů. Tehdy jsme ale ještě netušili, jak levný IdeaTab A2107 bude.

7" A2107 se nesnaží najít si své místo v srdcích spotřebitelů za pomoci dechberoucích technických specfiikací, ale spíše za pomoci extra výhodné ceny. Zařízení zaměřené spíše na zákazníky, ktěří nechtějí za tablet utratit horentní sumu, ale co nejvíce ušetřit, je vybaveno 1 GHz procesorem ARM Cortex A9, 7" displejem s rozlišením 1024 x 600 pixelů, Androidem 4.0 ICS, 4/8 či 16 GB interní paměti, slotem pro microSD karty, 1 GB RAM, baterií s výdrží 8 hodin, Bluetooth, Wi-Fi a předním i zadním fotoaparátem.

K dispozici by měla být i verze, která počítá s 3G připojením. 8 GB varianta s Wi-Fi by měla být podle posledních spekulací oceněna na pouhých 150 dolarů, to znamená, že by základní 4 GB verze měla vyjít ještě levněji. Žádné oficiální vyjádření ohledně ceny a dostupnosti Lenovo zatím nepotvrdilo, ale spojení dobrého jména společnosti Lenovo a rozpočtově rozumného tabletu se solidními specifikacemi ve mně zanechává dobrý dojem.

Zdroj: Tabletnews