Jeden kód v eRoušce průměrně varuje 19 osob, aplikaci stáhlo už 670 tisíc lidí

1
Jeden kód v eRoušce průměrně varuje 19 osob, aplikaci stáhlo už 670 tisíc lidí
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Novinky ohledně aplikace eRouška byly zveřejněny oficiálním Twitter účtem Chytrá karanténa
  • Dozvěděli jsme se, že o víkendu kód, kteří dostanou nakažení pro upozornění lidí, se kterými přišli do kontaktu, využilo 759 lidí

Jak můžete vidět v příspěvku níže, tvůrci Chytré karantény se podělili o zajímavá čísla související s aplikací eRouška. Za prvé jsme se dozvěděli, že aplikaci už má staženou téměř 670 tisíc lidí.


Současně víme, že během soboty zadalo kód, který v aplikaci aktivuje rozesílání varovných upozornění, 408 pozitivně testovaných, v neděli jich pak bylo 351. Když vezmeme v potaz, že jeden kód v eRoušce průměrně varuje 19 osob, upozornění na rizikový kontakt obdrží jen za uplynulý víkend cca 14,5 tisíc lidí. Nedávno také došlo konečně k automatizaci odesílání ověřovacích SMS kódů pro uživatele eRoušky s pozitivním testem na COVID-19.


Zatímco první verze eRoušky byla určena především jako pomůcka pro hygieniky při vyhledávání kontaktů, eRouška 2.0 představuje anonymní varovný systém pro občany. „Nová verze eRoušky slouží jako informativní nástroj pro každého z nás. Oproti první verzi je postavena na odpovědném chování občanů. V případě, že nás aplikace upozorní na možný rizikový kontakt s nakaženým, můžeme dbát zvýšené opatrnosti a chránit svou rodinu,“ popsal přínosy aplikace bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch při jejím uvedení a dodal: „Aplikace respektuje maximální ochranu osobních údajů, umožní komunikaci se zahraničními aplikacemi a uživatelům nabídne také informační servis o aktuální epidemiologické situaci.

eRouška: Vše co potřebujete vědět

Stáhnout eRouška

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
j z
j z
to je zel docela bida. moc nerozumim tomu, proc si to nenaistaluje kazdy (kdo muze).
jakkoliv nemam rad vladu, tak na tomto je dobre videt, ze vlada nemuze, za vsechny nase problemy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze