Inzertní služba Letgo, zdá se, ještě nekončí. Jednalo se o žert, nebo marketing?

aktualizováno
Inzertní služba Letgo, zdá se, ještě nekončí. Jednalo se o žert, nebo marketing?
  • Druhého dubna služba překvapivě stále funguje a pryč je i hláška o tom, že Letgo nepřijímá nové inzeráty
  • Prodej a nákup v českých luzích a hájích měl být ukončen k poslednímu březnu

Aktualizováno 2. 4. 2019

Je tomu již více než deset dní, co jsme vás informovali o náhlém a tak trochu nečekaném ukončení provozu populární inzertní služby Letgo. K posledním prodejům mezi uživateli přitom mělo dojít 31. března.

Dnes, o dva dny později, však překvapivě služba stále funguje a pryč je i hláška o tom, že Letgo nepřijímá nové inzeráty. České zastoupení bohužel na dotazy, jak to bude s fungováním Letgo nereaguje, takže si na odpověď budeme muset ještě počkat. Jednalo se snad o promyšlený marketing, aprílový žertík, nebo společnost nakonec jen přehodnotila své plány?

Původní informace z 20. 3. 2019

Vyfoť, sdílej, domluv a prodej. Tomuto reklamnímu sloganu jste se v loňském roce mohli jen těžko vyhnout. Vidět jste jej mohli v televizi a tisku, na internetu i venkovních reklamách. Inzertní služba Letgo se snažila v České republice o co největší propagaci. Značné oblibě se těšila především mobilní aplikace, přes kterou mohl každý cokoliv velmi snadno prodat. Tomu je však konec, neboť se zástupci společnosti Letgo, která byla založena v lednu 2015, rozhodli opustit nejen český, ale také slovenský trh.

letgo

Od včerejšího dne se po přihlášení uživatelům objeví strohá hláška oznamující následující: „Je nám líto, ale Letgo nepřijímá nové inzeráty a po uplynutí tohoto měsíce nebude Letgo v česká republika dostupný.“ Jde o přesnou citaci, včetně špatného skloňování. I to může naznačovat, na kolik byl český trh pro Letgo důležitý. V tuto chvíli tak nejde přidávat nové inzeráty. Nadále funguje veškeré interakce u již zveřejněných a platných inzerátů. Po posledním březnu pak dojde ke kompletnímu vypnutí služby.

Zástupci společnosti prozatím nevydali žádné oficiální prohlášení, pokud nebudeme počítat výše zmíněné upozornění, které se zobrazí i ve chvílích, kdy byste chtěli přidat nový inzerát. Ledacos však naznačovaly například sociální sítě. Zatímco do února byla česká facebooková stránka Letgo velmi aktivní, z ničeho nic se náhle odmlčela. Rovněž samotná mobilní aplikace se potýkala s výraznými problémy, na které uživatelé upozorňovali. Inzeráty se například vůbec nezobrazovaly, případně byla chybně zadána lokalita. Problémy byly též s notifikacemi na nové zprávy. Nic z toho však již české uživatele trápit nemusí.

Stáhnout Letgo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
No tak od chvile co prisel market na Facebook, tak bylo jasne jak tyhle sluzby skonci.. Aukro se pohrbilo poplatkama a Letgo vs Facebook taky nemohlo mit sanci..
Marek
Já využíval jak jako prodejce, tak jako kupec. Koupil jsem tam třeba Xbox, iPhone 7 Plus a tak :) Od té doby co je ale Marketplace, tak Letgo nedávalo smysl.
Dominik
Je vtípné, že autor článku upozorňuje na chybu ve skloňování a sám má v textu chyb, jak máku :) Zamést si před vlastním prahem...
David Zid
David Zid
Aukro ještě někdo používá? nebo tam někdo něco prodává? Já když chci něco koupit nebo prodat tak koukám v první řadě na Bazoš, pak Sbazar a nakonec Letgo. Bazoš % úspěšnost asi nejvyšší, ale i na Letgo jsem tu a tam něco střelil bez větších problémů, stejně tak i koupil. Ale koncept Aukra už mi přijde dávno přežitý...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze