iOS 8.1 startuje v pondělí. Co můžeme čekat?

11

Majitelé iPhonů a iPadů netrpělivě vyhlížejí pondělí, kdy by měla být uvolněna nová desetinková verze jejich operačního systému. Ta má nejenom opravit chyby, ale přidat některé nové funkce. O co konkrétně se jedná?

Jedním z vylepšení bude přidání funkce známé jako Camera Roll. Nejedná se ale o novinku v pravém slova smyslu, tuto funkci, kterou známe z dřívějších verzí iOS, Apple v „osmičce“ odstranil. Zřejmě pod tlakem nespokojených uživatelů ji teď potichu vrací zpět.

Společně s tím bude zpřístupněna iCloud Photo Library, která umožňuje nahrávat pořízené fotky a videa do cloudu. V zařízení tak budou uloženy jen zmenšené verze obrázků, aby se ušetřila paměť.

Novinky v iOS 8.1 se zaměřují zejména na kooperaci s ostatními zařízeními.

Další novinkou je Instant Hotspot, která však ke svému běhu vyžaduje počítač Mac s OS X Yosemite, z nějž si můžete hotspot na svém iPhonu vytvořit. S tím souvisí i SMS relay, díky níž mohou iPady a Macy přijímat SMSky došlé na iPhone.

Asi nejvíce očekávanou změnou, ne však z pohledu našince, je integrace funkce Apple Pay, která vám umožní platit ve vybraných obchodech. Daleko důležitější budou opravy chyb, například složité párování s Bluetooth zařízeními.

Zdroje: macrumors.com

Diskuze ke článku
FILIPSN007
Otázka spíš zní: "Co přestane fungovat tentokrát?"
Tomee
Co můžeme čekat? :D mno určitě nějaký nový bug
jak
No apple ty chyby alespon odstraní, vydá aktualizaci a je hned k dispozici, vydá novou verzi os a je hned k dispozici. Tohle můžeme u androidu jen závidět a toužebně čekat jestli se výrobce mého mobilu laskavě uráčí novou verzi androidu dat na muj telefon....za rok od vydání
Bohus 2.0
Som zvedavy co vsetko sa 'opravilo'. Hlavne na Ipadoch...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze