iOS 8 už je skoro na 75 % zařízení, šíří se ale pomaleji než iOS 7

3

Rozšiřování poslední verze mobilního operačního systému od Applu pokračuje i nadále, i když mnohem pomalejším tempem. Zatímco na začátku ledna to bylo 68 %, o měsíc později jsou to necelé tři čtvrtiny.

Podíl iOS 7 tak klesl na 25 % a 3 % patří jiným verzím tohoto operačního systému. Pořád tak platí, že rozšiřování iOS 8 je pomalejší než u jeho předchůdce: ten měl loni v lednu obsazených už 80 % přístrojů, zatímco iOS 8 držel v lednu pouze 68 % procent. Tato čísla vyplývají z analýzy App Store Distribution.

iOS 8 únor 2015

Apple uvolnil iOS 8 v září loňského roku, tato verze se však kvůli chybám nesetkala s vřelým přijetím. Následovaly proto opravy, přičemž nyní je aktuální verze 8.1.3.

Pro srovnání: aktuální verze Androidu běží pouze na zanedbatelných 1,6 % zařízeních, Lollipop (5.0) byl přitom uvolněn už v listopadu. Většina zařízení stále běží na KitKatu (4.4) z října 2013 anebo dokonce na Jelly Beanu (4.3) z června 2012. Opět se tak ukazuje výrazná výhoda iOS oproti fragmentovanému Androidu s mnoha výrobci a nutností připravovat novou verzi pro tisíce zařízení zvlášť.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Pepa
Hehe, ten poslední odstavec - pěkný pokus o flame :D
pixel
pokus o flame? to je přece jen popsaná realita. apple to má v tomto mnohem snazší (o delší podpoře HW nemluvě). prostě mají jinou (čti vynosnější) obchodní politiku.
Grom51
Je to trapné. Porovnejte to s BB OS 10 nebo WP 8.1 a zjistíte, že jsou na tom mnohem lépe než iOS :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze