68 % zařízení Apple už běží na iOS 8

19

I když nebyl nástup poslední verze operačního systému iOS tak rychlý, jak by si jeho tvůrci přáli, pomalu se stává dominantním. Přesná čísla nyní zveřejnil samotný Apple a i nezávislá měření potvrzují zhruba dvoutřetinový podíl. To znamená, že iOS 8 se šíří pomaleji, než jeho předchozí verze. Jaké jsou důvody?

Zajímavé je rovněž srovnání, jak rychle se systém na přístroje dostával. Zatímco v prosinci to bylo 64 % zařízení, v listopadu 56 %, na konci října 52 % a na začátku října 46 %.

68 % podíl zveřejnil sám Apple, ale potvrzují jej dvě nezávislé analytické společnosti: Mixpanel podíl spočítal na 69,1 % a Fiksu se dobralo k výsledku necelých 65 %.

iOS 8

29 % zařízení tak běží na iOS 7, 4 % na starších verzích. Když se podíváme do minulosti, iOS 7 měl ve stejné době po uvedení podíl 78 %. Důvody menší rychlosti šíření jsou podle zprávy dvě: po negativních ohlasech kvůli chybám v prvních verzích spousta uživatelů aktualizaci záměrně odkládá, jiní zase nejsou schopni uvolnit si 2 GB volného místa, které aktualizace potřebuje.

Zdroje: gsmarena.com, iphoneinformer.com

Diskuze ke článku
Vendel
Z počinů Applu v poslední době jsem značně rozladěn. Pamatuju se, že v minulosti vše fungovalo tak, jak mělo. To se však s iOS7 změnilo a iOS8 tomu nasadilo korunu. Ale nejenom iOS, ale i OSX. Apple se svezl na vlně přidávání funkcí a z mého pohledu to dopadlo špatně. Mi třeba stále nefunguje Handoff ze směru od Macu k iPhonu a čert ví proč, že v opačném funguje. Současně třeba přes takový AirDrop se mi podaří něco poslat tak jednou z 10 případů, a to tak po čekání pár minut, než Mac detekuje iPad nebo iPhone... Ani nevím, jestli se mi už konečně podařilo rozchodit volání z Macu, ale alespoň sms se už synchronizují. Každopádně uživatelský komfort žádný, neboť aby člověk něco rozchodil, vezme mu to dost času. A jako korunu jsem zapomněl dodat (ač se to netýká iOS), že u OSX Yosemite v podstatě nefunguje čtečka paměťových karet, případně velmi sporadicky...
Pietor
Kdybych mohl okamžitě se vracím k iOS 7.1.2....
To co apple predvedl s ios8 je katastrofa... Snad 8.2 bude dobre odladeny... Myslel jsem ze mam starsi hardware ( mam ipad mini 2) ale dostal se mi do ruky air 2 a byla to stejna ibohost...

Jinak zda mi nekdo poradi jak sdilet s rodinou appky tak budu rad....
randomguy
možná iOS 8 není úplně dokonalý (nevím, nemůžu posoudit), ale když si vzpomenu, že ještě před pár měsíci jsem (ne)jel na Ice Creamu od Androidu... to je jako vyměnit osla s povozem za Audi. Sem tam holt člověk musí počkat sekundu, dvě, pět, než se něco zaktualizuje, načte apod., ale oproti konkurenci (např. S5 od kamaráda, Lumie (?) s WP od táty...) si myslím, že by mohlo být mnohem hůř ;)
Dominikseseku
Nejradši bych byl mezi těmi 4mi %, bohužel jsem jeden z těch 68 %....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze