Huawei Watch GT 5 oficiálně: konkurenci pocuchají nervy

Aktualizováno o video
Huawei Watch GT 5 oficiálně: konkurenci pocuchají nervy
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Huawei Watch GT 5 jsou k dispozici ve dvou velikostních variantách
  • Změnou prošel design pouzdra, vylepšovalo se však i uvnitř
  • Hodinky potěší přesnější GPS, vylepšenými senzory a vlastní klávesnicí pro rychlé reakce

Huawei na speciálním eventu v Barceloně představil kromě Watch GT 5 Pro (Titanium) a Watch D2 také kompletní řadu Watch GT 5, tedy bez přídomku Pro. Jde o základní stavební kámen nové řady Watch GT 5, některé dovednosti jsou tedy oproti modelové řadě GT 5 Pro lehce osekané. V dnešním článku se podíváme na to, jaké zástupce si pro nás Huawei přichystal.

Huawei Watch GT 5 jsou téměř bez ústupků

Dvě velikosti a několik variant

Huawei zachovává dvě velikostní varianty, pro muže je k dispozici 46mm velikost pouzdra, pro ženy poté 41mm velikost pouzdra. Obě verze bude možné kombinovat s různými pásky, od toho se poté bude odvíjet i výsledná cena. Letos si můžete v případě pánské varianty vybírat hned ze tří variant, konkrétně s umělým páskem (verze Active), s koženým páskem, nebo speciálním Woven řemínkem. Mechanismus upínání je však standardní, nic vám tedy nebrání tomu, abyste si pásek vyměnili za jiný, a to dle vlastních prferencí.

Huawei Watch GT 5 (41 mm) Huawei Watch GT 5 (46 mm)
Umělý pásek 6 299 Kč 6 299 Kč
Kožený pásek 6 499 Kč 6 799 Kč
Woven pásek 6 499 Kč 6 999 Kč
Milánský pásek 7 499 Kč ////

Dámská varianta bude rovněž dostupná také v několika variantách, variantu s koženým páskem, umělým páskem a Woven páskem doplňuje ještě varianta s kovovým milánským tahem. Dobrou zprávou je, že cenové rozdíly nejsou markantní – kupříkladu nejdráže vyjde pánská varianta s Woven řemínkem, konkrétně na 6 999 Kč, v případě dámské varianty jde o verzi s milánským tahem, ta vyjde na 7 499 Kč. Základní varianta s umělým páskem vyjde v případě obou variant na stejnou částku, a to 6 299 Kč. Potěší, že jako dárek Huawei při zahájení prodejů „přihodí“ i sluchátka FreeBuds 5i.

Huawei Watch GT 5 v dámské 41mm variantě s milánským páskem a Huawei Watch GT 5 v pánské 46mm variantě s koženým páskem

Co se týká designu, jde vidět, že designová linka řady Watch GT Pro prolnula i do řady bez přídomku, citelné jsou tedy ostřejší linie a modré podbarvení lunety u pánské varianty, stejně tak velmi zajímavé provedení pouzdra u dámské varianty. Z těla pásek výrazně vystupuje, což působí elegantně, dámská varianta poslouží i jako pěkný šperk. Pouzdro hodinek je vyvedeno z nerezové oceli.

Funkce: zostudit se nenechají

Pánská varianta nabízí 1,43palcový AMOLED displej s rozlišením 466 × 466 pixelů, dámská varianta nabízí 1,32palcovou úhlopříčku, ovšem při zachování stejného rozlišení. Huawei i letos přidal velké množství nových ciferníků, další si můžete stáhnout z obchodu přímo v aplikaci Huawei Zdraví. Huawei nás potěšil i prostředím systému HarmonyOS 5 – nově jsou ikony výraznější, font lépe čitelný a tučný, díky čemuž se údaje čtou o poznání příjemněji. Tělo hodinek je odolné dle certifikace IP69K a do 5 ATM, nejsou tedy vhodné na hloubkové potápění, ale do bazénu si je můžete vzít (s vhodným páskem) zcela bez obav.

Huawei Watch GT 5

Velkým benefitem nové generace Watch GT 5 je výrazné navýšení přesnosti GPS modulu, a to se týká i základních variant bez přídomku Pro. Například měření vzdálenosti je lepší o 30 %, kvalita zachycení cesty je lepší o 40 %. V průběhu sportovních aktivit vám Huawei Watch GT 5 nově zobrazí i barevnou mapu, která vám usnadní navigaci, například při běhu na neznámém místě. Nové hodinky samozřejmě podporují sledování množství sportovních aktivit, ve výsledku jde o více než 100 sportovních režimů.

Huawei Watch GT 5

Jakmile dosportujete, oceníte množství dat, které se automaticky spáruje s aplikací Huawei Zdraví. Snadno si tak zobrazíte mapu, kompletní cestu, vzdálenost, rychlost, včetně průměrných výsledků a samozřejmě i údaje ze senzoru tepové frekvence. Huawei zapracoval i na přenosti senzorů na zadní straně hodinek, nově by měly být výsledky ještě více přesnější, z pokročilejšího monitoringu chybí jen měření EKG, to je stále doménou jen vyšší řady Pro.

Potěšilo nás, že i základní modely nové řady Watch GT 5 nabízí vlastní klávesnici pro rychlé reakce ve vybraných aplikacích. To znamená, že se nově už nemusíte spoléhat jen na přednastavené odpovědi, ale můžete vytvořit vlastní zprávu přímo na displeji hodinek.

Co se týká výdrže, pánská varianta díky většímu tělu a větší baterii nabídne výdrž až 14 dnů, v průměru se bavíme o 9 dnech, co se týká dámské varianty, spolehnout se můžete na týdenní výdrž baterie, v reálu bude možné dosáhnout výdrže zhruba 6 dnů.