HTC One X5: monstrum s 5" displejem a FullHD rozlišením

15

HTC se zřejmě brzy chystá vstoupit do nové kategorie tabletofonů. Po internetu kolují spekulace o modelu, jehož kódové označení zní DLX, ovšem do prodeje by model měl jít s názvem One X5. Pětka v názvu láká na pěti palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů.

HTC One X5 (DLX) - na prvním snímku návrh vzhledu; na druhém možné tajné foto

Tajný model HTC byl doposud obestřen tajemstvím a takřka nic se nevědělo. Nyní však unikla hrstka pravděpodobných informací, ze kterých vyplývá, že se HTC hodlá poprat o nejvyšší příčky. Začít můžeme displejem. Úhlopříčka pět palců nás dnes už asi neohromí. Wow efekt má na starost až rozlišení, které narostlo na FullHD, tedy 1920 x 1080 pixelů. Operačním systémem bude samozřejmě Android a to zřejmě ve verzi 4.1.2 Jelly Bean. O jeho svižnost se postará špičkový čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz a nápomocna bude rovněž operační paměť RAM 1,5 GB. Interní úložiště se zastavilo na 16 GB. To s ohledem na zbylou výbavu není mnoho a nám nezbývá než doufat, že HTC nezapomene na slot pro paměťové karty.

Velký displej si žádá hodně energie. Tu bude dodávat Li-Ion akumulátor s kapacitou 2500 mAh. Pro někoho bude špatnou zprávou nemožnost uživatelské výměny baterie. Poslední známé informace se týkají fotoaparátů. Ten zadní se bude chlubit 12 megapixely, přední 2 megapixely. Více se o plánovaném obru od HTC prozatím neví. V otázce dostupnosti se však spekuluje o představení ještě během letošního roku.

Zdroje: droid-life.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
David
Kurňa... tak NOTE II nebo toto? To jsou dilemata toto. :D
Stanley
No, vypadá o dost zajímavěji než Note II ;) jsem zvědavý, jestli se tohoto přístroje dočkáme ;)
Refael
Mne jen desi kapacita baterie, ktera na FullHD je mala. Ale uvidime po prvnich testech. HTC nastesti uvadi nove modely pomerne rychle do prodeje po uvedeni. Take neni zodpovezena otazka, zda-li X5ka podporuje slot pro SD-HC. U takoveho dela je 16 GB vestavena pamet legraci. Kvuli FHD displeji by se dal pouzivat na sledovani filmu.
David
Vím, že je to trochu mimo téma, ale smím se zeptat redakce, kdy budete mít NOTE II u sebe? Už se na něho totiž velmi těším. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze