HTC chystá revoluci! Oficiálně vstupuje na český trh

HTC dnes pořádá tiskovou konferenci, na které oznámí oficiální vstup své značky na trh v České republice a uvede nové HTC Touch. Že se vám to nezdá a říkáte si, že se zařízení HTC v ČR již dávno prodávají? Přinášíme vám vysvětlení a podrobnosti.

Tiskové konference HTC (začíná v 10:30) se účastníme a co nevidět vám z ní přineseme novinky. Těšit se můžete rovněž na živé fotografie, video a první dojmy nového HTC Touch s uživatelským prostředím TouchFLO.

Tchajwanská Společnost HTC není na poli mobilní komunikace žádným nováčkem. Chytré telefony a komunikátory vyrábí již řadu let. Většinou se však jednalo o brandovaná zařízení pro operátory nebo telefony s jinou marketingovou značkou. Mnozí z vás jistě používali telefony Qtek nebo jejich přejmenované varianty u operátorů. Právě ty pocházejí z dílen HTC i když toto jméno nenesou.

HTC chystá revoluci! Oficiálně vstupuje na český trh

V minulém roce se však situace změnila a HTC začalo budovat novou strategii. Její součástí je i budování vlastní značky. Od minulého roku tak většina nově představených zařízení již hrdě nese jméno svého výrobce. A že těch zařízení nebylo málo. Nechyběly klasické smartphony s Windows Mobile s označeními S310, S620. Zmínit lze i smartphone S710 s netradiční výsuvnou QWERTY klávesnicí a Windows Mobile 6. V nabídce mají své místo také Pocket-PC s velkým dotykovým displejem, jako jsou například modely P3350 nebo P3400. Vrcholem nabídky je pak špičkově vybavený, ale značně přerostlé zařízení HTC Advantage s Windows Mobile, 8GB harddiskem a HSDPA. V nabídce nelezneme dokonce už i UMPC, a to HTC Shift s Windows Vista.

TIP: přečtěte si o novém HTC Touch s ovládáním prsty.


HTC S710, S620, X7500 (Advantage) a UMPC HTC Shift

HTC se snaží protlačit zařízení se svým vlastním názvem také do nabídky operátorů, avšak s rozdílným úspěchem. Někteří operátoři volí novou cestu, jiní preferují vyšlapanou cestičku v podobě svých brandovaných modelů s vlastním názvem. Konkrétně v České republice je HTC asi na půli cesty. U operátorů O2 a Vodafone je k vidění například model HTC S710, červený operátor rovněž nyní zařadil do své nabídky nové HTC Touch. Stále se však setkáme s brandovanými mobily, jakým jsou například O2 XDA Orbit (převlečené HTC P3300 Artemis) nebo Vodafone 1605 (HTC TyTN).


nové HTC Touch

Velkou slabinou HTC v Evropě je stále nedostatečná a nedokonale fungující síť prodejních kanálů a distributorů. Ti si navíc v mnohých zemích musí vytvářet pro danou oblast vlastní podporu. V České republice se například málokdy setkáme se zařízeními HTC ve volném prodeji a když už, tak v internetových obchodech.

Právě v České republice se nyní snaží HTC změnit postavení své značky. Prostřednictvím společnosti TCCM bude nabízet své produkty jak na volný trh, distributorům, tak operátorům. Zlepší se rovněž podpora zařízení a dojde k sjednocení strategie HTC na místním trhu. Sice se nebude jednat o plnohodnotné zastoupení, ale situace jej bude ve velké míře připomínat. Jak informoval server idnes.cz, společnost chystá i reklamní kampaň pro své produkty, chce se více přiblížit lidem a konkurovat například Nokii.

Konečně se tak dočkáme plnohodnotného vstupu HTC na náš trh, což by mohlo do jisté míry rozčeřit stojaté vody našich luhů a hájů. Dočkat bychom se konečně mohli oficiální české stránky HTC, od věci by nebyla ani jednotná marketingová strategie. Nejlepším krokem, který by provázel vstup HTC na tuzemský trh, by bylo otevření značkové prodejny. To je však záležitost poměrně nákladná a nejdříve je potřeba vybudovat povědomí o značce u širší veřejnosti. HTC čeká na našem trhu dlouhá cesta, ale již nyní se těšíme na její sledování.

TIP: přečtěte si také o:
- Komunikátoru HTC Advantage s 8GB harddiskem a HSDPA
- HTC Shift - špičkovém UMPC s Windows Vista
- HTC Touch s novým prostředím TouchFLO pro ovládání prstem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze