Hodlá Oppo experimentovat? Patentovalo si dva druhy výsuvných displejů

5
Hodlá Oppo experimentovat? Patentovalo si dva druhy výsuvných displejů
  • Nejnovější patenty Oppa odhalují odvážné řešení výsuvných displejů
  • Sekundární se vysune z horní hrany nebo z levého boku
  • Mají sloužit pro zobrazení ovládacích prvků

Oppo patří mezi přední světové výrobce, navzdory tomu, že v Evropě jde o rozhodně méně známou značku. Server letsgodigital.org zveřejnil nový patent společnosti, který poodhaluje velmi nekonvenční řešení, jak uživatelům nabídnout co nejvíce. V dnešní době se velmi řeší umístění různých prvků, které dříve měly své místo kolem displeje. S rostoucími úhlopříčkami však místo ubývá, a tak se například čtečky otisků stěhují do displejů a fotoaparáty do útrob telefonu, přičemž v případě potřeby automaticky vyjedu ven.

Oppo

V novém patentu Oppo odhaluje, že by ve svých telefonech mohlo mít hned dva, dost možná OLED, panely. První nákres zobrazuje telefon s velkým zobrazovačem a malými rámečky. Z těla zařízení se však vysouvá ještě sekundární displej, a to konkrétně z horní hrany. Druhý panel však neukrývá fotoaparát, ten se vešel do tenkého rámečku. Sekundární displej tak má být k dispozici například ve chvílích, kdy celý hlavní potřebujete pro hry či video a na druhém mohou být stále ovládací prvky.

Oppo

Druhý patent předvádí v základu shodný telefon, avšak druhý výsuvný displej nevyjíždí z horní hrany, nýbrž z levého boku. Stejně jako v prvním případě má být vysunutí řešeno formou kolejnic. Využití druhého panelu i zde není přesně popsáno a opět lze předpokládat, že by zde mohly být zobrazeny ovládací prvky, možná dokonce klávesnice. V tuto chvíli není zřejmé, zda se někdy dočkáme finálního produktu podobného konceptu.

Diskuze ke článku
#TFS
Hnus :D
Carda
Místo displeje ať tam dají HW klávesnici a udělají lépe :D
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Ten slide do strany MOŽNÁ, ale nádor nad telefonem, to už snad nekoupí nikdo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze