Google údajně uvažuje nad 8,9palcovým Nexusem

O tabletech Nexus od Googlu se v poslední době poměrně bouřlivě spekuluje – jedni říkají, že se žádného Nexus tabletu již nedočkáme a druzí tvrdí opak. Podle webu DigiTimes Google v současné době uvažuje nad tím, že by během letošního roku vypustil bezmála 9palcovou variantu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



8palcový, 10palcový nebo 12palcový – jaký bude další Nexus? Nebo se ho nedočkáme vůbec? Podle posledních spekulací webu DigiTimes bude nový Nexus 8,9palcový, což by mohlo znamenat, že Google už nepředstaví 10palcovou variantu, která se těšila z menší obliby, než americká společnost původně předpokládala.

gsmarena_n001

TIP: Potvrzeno: Samsung skutečně pracuje na tabletu se SuperAmoled displejem

Mnoho společností v současné době experimentuje s velikostí tabletů – Samsung představil 12,2palcové obry, tablety však postupně zvětšují i další společnosti, na což údajně hodlá v letošním roce reagovat Googlu vydáním bezmála 9palcového modelu.

Konference Google I/O je naplánována na 25. Června, což je datum, kdy by měl být představen i nový tablet – pokud jej Google nepředstaví zde, je pravděpodobné, že se jej nedočkáme možná už nikdy.

Zdroj: GSMArena, DigiTimes