Chytré hodinky od HTC? Unikají předpokládané specifikace

6

V minulém roce vypustilo HTC propagační video o usilovné práci svých zaměstnanců, kde mimo jiné bylo možné zahlédnout i náznak připravovaných chytrých hodinek. Nyní dostávají chytré hodinky jasnější obrysy, alespoň co se funkční výbavy týče. Vzhledem k tomu, že to bude pro HTC premiéra, je celá situace o to zajímavější.

Ke sklonku července minulého roku se do médií dostalo zajímavé propagační video společnosti HTC, ve kterém jsme mohli nahlédnout na práci jejich zaměstnanců, respektive vývojářů, designérů, techniků, atd. Mimo jiné se v něm však objevily jisté náznaky toho, že se chystají i chytré hodinky (časy 0:35 a 0:43 ve videu na konci článku). Ony chytré hodinky jsou ve videu nastíněny jako čtvercové, až do teď však šlo o naprosto nepodložené informace a technik ve videu mohl klidně pracovat i na úplně něčem jiném.

Pracuje zaměstnanec HTC na chytrých hodinkách?

Žádný Android Wear

O hodinkách od HTC s prozatímním označením „Petra“ se toho prozatím moc neví, díky informátoru upleaks víme, že by však chytré hodinky měly být multiplatformní (komunikovat jak s Androidem 4.4 a výše, tak také s iOS 7.0 a výše) a tudíž by neměly disponovat operačním systémem Android Wear, který je pro chytré hodinky od společností využívající Android ve svých smartphonech typický. Mělo by se tak jednat o systém vytvořený právě společností HTC.

HTC Petra

Předpokládané specifikace

Hmotnost hodinek by měla činit pouze 23 gramů a přijít by měly, stejně jako Apple Watch, v různých velikostních verzích. U HTC bychom se měli dočkat nejmenší, středí a velké velikosti, tak, aby sedly opravdu na každé zápěstí. Displej by měl nabídnout úhlopříčku 1,8 palců a rozlišení by se mělo zastavit na hodnotě 160 × 32 pixelů, což opravdu není mnoho (pravděpodobné je, že však jde o chybu a jedná se spíše o hodnotu 160 × 320 pixelů). Hodinky by tak přímo neměly konkurovat modelům, jako je například Motorola Moto 360, případně Apple Watch, i tak by ale měly nabídnout pokročilé funkce, navíc s dlouhou výdrží baterie na jedno nabití (upleaks specifikuje výdrž až na tři dny). Z dalších funkcí bychom se měli těšit na podporu Bluetooth, která zajistí komunikaci se smartphonem, chybět nebude ani tolik žádný GPS čip, který hodinky promění v osobního fitness trenéra bez nutnosti propojení se smartphonem. Mezi další funkce můžeme zmínit krokoměr, zobrazení notifikací, ovládání hudebního přehrávače a také senzor pro snímání kvality spánku. Nezapomnělo se ani na odolnost dle certifikace IP57. Dejme tomu, že chytré hodinky od HTC budou jakýmsi kompromisem mezi špičkově vybavenými hodinkami a náramky s dlouhou výdrží baterie.

A kdy se můžeme těšit?

Zatím ovšem nebyl prozrazen ani naznačen časový rámec toho, kdy bychom se mohli chytrých hodinek dočkat. Je možné, že se dočkáme již na kongresu v Barceloně, minimálně bychom se mohli o chytrých hodinkách dozvědět více (potvrzených) informací. Podle úniků se s chytrými hodinkami od HTC setkáme po celém světě, jako první však přijde na řadu USA, přičemž dostupné budou hned v několika barevných variantách.

Zdroje: upleaks.info, pocketnow.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
tom
zabudli ste napisat ze budu stat minimalne 200€ Az 280 € Tipujem
teofilix
Myslím, že přestože android wear není ještě úplně dotažený, tak dělat hodinky na jiné platformě je blbost a htc na to doplatí. Android wear tomu patří budoucnost.
Kuba
Těším se na další generaci Microsoft Band, to bude pecka. Už teď to je jeden z nejlepších náramků současnosti.
Peter Sláčik
Peter Sláčik
Keby boli gulaté ako moto 360:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze