Budoucí modely Huawei nova 2 a nova 2 Plus mají lákat na duální fotoaparát

7
Budoucí modely Huawei nova 2 a nova 2 Plus mají lákat na duální fotoaparát
  • Čínský Huawei již připravuje nástupce loňských modelů nova a nova plus
  • Hlavním tahákem druhé generace má být duální fotoaparát na zadní straně

V loňském roce jsme se od Huawei dočkali spousty modelů, mezi kterými byly i velmi sympaticky působící telefony nova a nova plus, které cílily spíše na dámy. Hlavní odlišností byla rozdílná velikost displeje. Pro české zákazníky bylo neméně zásadní, že varianta s přídomkem plus se zde neprodávala. Huawei na tyto modely bude chtít rozhodně navázat a objevují se nejen první informace, ale také fotografie druhých generací. Dočkáme se hliníkové unibody konstrukce a například i růžové varianty. Displeje se příliš nemění a zatímco nova 2 by měla mít 5,1palcovou úhlopříčku, nova 2 plus si zachová 5,5palcový displej. V obou případech bude nasazeno Full HD rozlišení či procesor Kirin 660 se 4GB operační pamětí. Pro data má být připraveno až 64GB úložiště.

Pravděpodobné podoby chystaných modelů nova 2 a nova 2 plus od Huawei

Hlavním tahákem však má být zadní strana, kam Huawei umístí duální fotoaparáty s 12 megapixely. Čelní kamerka si pak vystačí s 8 megapixely. Poslední známá informace ohledně výbavy zmiňuje baterii s kapacitou 3 000 mAh, respektive 3 300 mAh u verze plus. K představení má dle současných informací dojít koncem května, spekuluje se o datu 26. května.

Zdroje: tenaa.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Jozef
U původní Novy nyní klesla cena na 7490 korun, takže vychází hodně zajímavě. A nástupce sice bude jistě až za dlouho, ale bude stát za to.
Douglass
Všechny telefony od Huawei pro tento rok mi připadají stejný a osobně se mi teda moc nelíbí. Hlavní + pro loňskou Novu byl procesor Snapdragon. Pokud tam dají letos ten svůj Kirin je po výhodě a telefon postrádá smysl. Duální foťák to rozhodně nezachrání. Jak se sešeří je Huawei s focením v zadeli a ten hnus co s toho leze nelze nazvat fotkou. Víc šumu jsem nikde neviděl.
Dave
Kde už jsem jen ten telefon viděl.
Ygush
Myslíte si, že se teď vyplatí koupit Huawei nova? Nebo si mám ještě počkat na nějakej jinej mobil?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze