Bang & Olufsen Beoplay EX: skvělý zvuk, krásný design i extrémní odolnost

1
Bang & Olufsen Beoplay EX: skvělý zvuk, krásný design i extrémní odolnost
Fotografie: Bang & Olufsen
  • Sluchátka se chlubí kombinovanou výdrží až 28 hodin i rychlým párováním
  • K dispozici je také pokročilý kodek aptX Adaptive

Společnost Bang & Olufsen obohatila svou řadu sluchátek a reproduktorů Beoplay o nový model EX, který stojí za pozornost nejen špičkovým dílenským zpracováním, ale i bohatou nabídkou funkcí.

Sluchátka Beoplay EX využívají prémiové materiály, jako je sklo (na dotykové plošce určené pro ovládání), ale také lehký, přesto odolný hliník. Nožičky sluchátek jsou poměrně krátké, tudíž příliš netrčí, zároveň však zprostředkují díky vhodně umístěnému mikrofonu kvalitní přenos mluveného slova během telefonních hovorů.

Sluchátka zvládnou multipoint připojení a vydrží až jednu hodinu pod vodou.

Design, za kterým stojí návrhář Thomas Bentzen, jak se uvádí na bang-olufsen.com, si lze vychutnat ve třech barevných provedeních: Anthracite Oxygen, Gold Tone a Black Anthracite. Pouzdro o velikosti 66,2 × 48 × 22,1 mm je z hliníku a podporuje bezdrátové nabíjení Qi, případně nabíjení skrze USB-C. I s uloženými sluchátky (každé váží 6 gramů) se celková hmotnost zastavila na stále sympatických 65 g a nijak ošizeni nebudou zákazníci ani v oblasti výdrže na nabití. Zde výrobce slibuje 6 hodin poslechu s aktivovaným ANC, o 2 hodiny více bez něj, a celkem až 28 hodin poslechu v kombinaci s 380mAh baterií v pouzdru.

Bang &Olufsen Beoplay EX

Sluchátka slibují kromě estetického zážitku také zvukový, o který se mají postarat 9,2mm měniče a rovněž podpora kodeku aptX Adaptive s nízkou latencí. Model EX zvládá i multipoint připojení, najednou tak mohou být připojena jak k telefonu, tak k počítači či jinému zařízení. Přednes zvuku lze rovněž upravit v dedikované aplikaci pro Android i iOS a v neposlední řadě potěší i zvýšená odolnost IP57, kdy se výrobce chlubí schopností přežít až 30 minut pod hladinou v maximální hloubce jednoho metru.

Kromě výše uvedeného sluchátka disponují Bluetooth 5.2 i možností okamžitého spárování pomocí funkce Google Fast Pair, respektive Microsoft Swift Pair. V balení Beoplay EX s doposud nestanovenou cenou na uživatele čeká kromě sluchátek a pouzdra také půlmetrový kabel typu USB-A/USB-C, manuály a čtyři velikosti silikonových nástavců do uší.