Autor Flappy Bird na hře denně vydělává přes milión korun

Nelehká mobilní hra Flappy Bird, která se stala hitem posledních týdnů, je pro vietnamského vývojáře Dong Nguyena doslova dojnou krávou. Nguyen totiž v rozhovoru s webem TheVerge uvedl, že denně vydělá na reklamách ve hře přes 50 tisíc dolarů, což je více než 1 milión českých korun.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Pokud slyšíte o hře Flappy Bird poprvé, jedná se o poměrně těžkou hru, která svým vzhledem patří spíše do dob, kdy uživatelé pařili na 8bitových konzolích. Hlavním hrdinou hry je pták složený z několika pixelů, které udržujete ve vzduchu klepáním na displej, zároveň tím také korigujete jeho výšku tak, aby nenarazil do zelených trubek – a to je vše! Ano, tak triviální nápad stačí k tomu, stát se milionářem.

flappy-bird-

Háček je v tom, že hra je poměrně složitá. Zajisté vám dá zabrat, než dosáhnete alespoň skóre pět. V AppStore byla hra stažena víc než 50milionkrát a nashromáždilo se k ní více než 47 tisíc recenzí, což je stejně jako například u aplikací Gmail či Evernote. Velká mobilní studia stráví programováním podobně úspěšných her celé měsíce, Nguyen to podle svých slov stihl za tři dny a dle vzhledu hry se tomu dá i věřit.

flappy1

Úspěch však mladého vývojáře nepřekvapil, sám uvedl, že se hra od dnešních mobilních titulů liší především svou náročností, takže uživatelé mezi sebou mohou soutěžit, kdo získá lepší skóre. To, že je hra slušným žroutem času můžeme potvrdit i my sami.

Překvapivým faktem může být pro většinu veřejnosti i to, že Nguyen odmítá hru jakkoli vylepšovat či zavést Premium verzi, naopak přemýšlí nad druhým pokračováním. Hru můžete zdarma stáhnout a vyzkoušet na následujících odkazech: Android, iOS.

Zdroj: TheVerge