Apple získal patent na novou funkci pro Smart Case

Smart Case je tu s námi prakticky od představení prvního tabletu iPad. Dnes si mnoho z nás nedokáže představit jiný kryt na tabletu než právě Smart Case s funkcí probuzení displeje. Apple se však s touto jedinou funkcí nesmířil a zkouší neustále Smart Case vylepšovat.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Apple získal již minulý rok velmi zajímavý patent, který práci se Smart Case posouvá opět do jiné roviny využívání. V podstatě se jedná o to, že kolik ohybů krytu odkryjete tolik informací vám iPad ukáže. V závislosti na odkrytí tak je schopen tablet ukázat například jen ovládání hudby nebo náhled nejnovějších zpráv z internetu.

apple patent smart case 2013

TIP: Apple iPad Pro možná nabídne „nenáviděný" stylus

Celý princip je založen na použití dalších magnetů a senzorů, které snímají počet ohybů, jež jsou odkryty. Apple vlastní tento patent již od roku 2013 ale zatím jsme se jeho realizace a nasazení nedočkali.

apple patent smart case 2013 1

TIP: Apple v Londýně láká na samootvírací chytré kryty ve výloze

Z našeho pohledu se jedná o velmi zajímavé řešení a další zjednodušení ovládání samotného tabletu. Uvidíme, jestli Apple představí v další generaci tabletů iPad alespoň nějaký z jeho mnoha tisíců patentů, které vlastní.

Zdroj: appleinsider