Apple možná neuspokojí poptávku po iPadu mini s Retina displejem

Někteří zákazníci čekají na update svého iPadu mini se sedmipalcovým displejem, jiní čekají již rok a první verzi vůbec nepořídili, a zbytek bude chtít svůj první iPad mini a to rovnou s Retina displejem. Bude jich ale dost pro všechny?

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Jiří Vencl

 

Prvním náznakem nedostatečného množství iPadu mini s Retina displejem je uvedení do prodeje. U iPadu Air máme jasno – 1. listopadu, ale i iPadu mini s Retina displejem se nachází pouze listopad, nic víc.

Tim Cook řekl že „není jasné, jestli jich budeme mít dost.“ Samozřejmě Apple si dovede spočítat, kolik iPadu mini s Retina vyrobí, ale poptávka je již na zákaznících. Podle analytiků zvládne Apple dodat ve čtvrtém čtvrtletí pouze 2,2 milionu retinového iPadu mini. V porovnání s předchozím rokem a iPadem mini první generace je to značně méně, toho se dodalo 6,6 milionu kusů.

ipad

TIP: Apple prodal za třetí čtvrtletí letošního roku 14 miliónů iPadů

Problematická je především výroba hlavní novinky – Retina displeje. U iPadu Air tento problém nemáme a poptávka bude uspokojena. Dle názoru analytiků a náznaku Apple lze usoudit, že iPadů mini s Retina displejem není dostatek a je otázkou, zda Apple stihne vánoční poptávku pokrýt. 

zdroj: Macrumors