Aplikace ČHMÚ jsou nově dostupné také pro iOS

13
Aplikace ČHMÚ jsou nově dostupné také pro iOS
  • Aplikace Českého hydrometeorologického ústavu se dostávají na iOS
  • Již od dubna jsou dostupné pro Android a těší se značné popularitě

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) si v letošním roce konečně uvědomil, jaká síla dřímá v mobilních aplikacích. Na základě vítězství v tendru Českého hydrometeorologického ústavu vypsaného v roce 2016 byla vývojem aplikací pověřena společnost OKsystem. Ta vytvořila hned dvě zdánlivě podobné aplikace – ČHMÚ a ČHMÚ+. První je určena převážně běžným uživatelům a nabízí přehledné rozdělení obsahu do několika záložek. Nechybí aktuální a hodinová předpověď, výhled na nadcházejících 6 dní, oblíbený radar a také srážkový model na 3 dny dopředu. Ve druhé aplikaci s přídomkem „Plus“ se nacházejí konkrétnější informace z jednotlivých stanic.

Aplikace ČHMÚ

Obě aplikace byly vydány současně již v dubnu, avšak pouze pro operační systém Android. Již tehdy bylo však ze strany ústavu přislíbeno, že práce na verzi pro iOS pokračují. Dnes bylo oznámeno, že se obě výše zmíněné aplikace dostaly též do obchodu AppStoru a jsou stejně jako na Google Play zdarma ke stažení. V době psaní článku (pondělí dopoledne) však aplikaci v AppStoru k nalezení nebyla.

„Počítáme s tím, že rozšíření aplikací pro operační systém iOS ještě zvýší počet jejich aktivních uživatelů. Nyní s aplikací pracuje více než 200 000 uživatelů měsíčně, kteří dle statistik nejčastěji v základní aplikaci zjišťují předpověď počasí na konkrétní den, předpověď vývoje srážek pro nadcházející hodiny a velmi často je také zajímá dlouhodobá předpověď počasí na nejbližších šest dní,“ říká Vítězslav Ciml, výkonný ředitel společnosti OKsystem.

Stáhnout ČHMÚ

Google Play (zdarma)

Stáhnout ČHMÚ +

Google Play (zdarma)

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Vestor
Ty aplikace jsou tragické, hlavně když si vezmete že stály 7 milionů. Něco podobného bych chápal jako startupový projekt. A především úroveň předpovědí ČHMÚ je kapitola sama o sobě. Bezchybný model není žádný, ale ty jejich otočky o 180° ze dne na den a neschopnost předpovědět déšť jsou k ničemu.
RaKo
Už jsou opravdu k dispozici pro iOS. AppStoru jsem nic nenašel a odkazy pod článkem jsou jen pro Android
David Zid
David Zid
Obě appky mám, občas je použiju např. na sledování výstrah, UV index, stav vod... Nicméně nemůžu se zbavit dojmu, že UI je hrozně těžkopádné, přeplácané a designer jako kdyby navrhoval appku pro tablet nebo PC navíc v horizontálním a ne vertikálním režimu. Takový aladin nebo Klara jsou daleko hezčí a přehlednější, bohužel už skoro 2 roky bez aktualizace :-/
Gepy
Jiz se daji najit na AppStoru ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze