Apple vypustil iOS 8.1: návrat Camera Roll a další změny

Včera večer Apple konečně uvolnil novou verzi systému iOS. Ta podle očekávání nese označení iOS 8.1 a přináší poměrně mnoho změn. Ty samozřejmě nejsou ani zdaleka tak zásadní jako při přechodu ze „sedmičkové“ na „osmičkovou“ verzi, ale aktualizace spíše opravuje chyby a přináší menší vylepšení.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Aktualizace je dostupná pro telefony iPhone 4s a novější, tablety iPad 2 a novější, iPady Air i mini a dokonce i pro iPod 5. generace. Její velikost je o poznání menší než při přechodu na iOS 8, i tak však pro instalaci OTA cestou potřebujete 2 GB volného úložného prostoru ve vašem zařízení.

ios8

TIP: iPad Air 2 oficiálně představen (aktualizováno: známe české ceny)

Mezi nejzajímavější vylepšení rozhodně patří návrat složky Camera Roll nebo povolení plateb Apple Pay (prozatím bohužel jen na půdě USA). Mezi další vylepšení patří například možnost posílání i přijímání SMS či hovorů na Apple PC. Novinkou je také iCloud Photo Library, což je cloudová služba, která vaše pořízené fotky ukládá na iCloud. Změn je ale více a pročíst si je můžete při schvalování updatu.

Pokud se vám aktualizace ještě nenabídla, můžete jí vyvolat manuálně. Ve vašem iPadu, iPodu nebo iPhonu se k ní dostanete následujícím způsobem: Nastavení – Obecné – Aktualizace softwaru.