Nejlepší mobilní telefony do 10 000 Kč pod vánoční stromeček

Máme tu již 4. díl našeho seriálu, ve kterém se vám snažíme pomoci s výběrem mobilního telefonu pod stromeček. Dnes se podíváme do skutečných hi-endů, protože naše cenová hranice se zastavila na hodnotě 10 000 Kč. Jaké telefony nám v této kategorii připadají nejzajímavější?

V kategorii zařízení s cenou od 8 000 - 10 000 Kč již konečně zabrouzdáme mezi skutečné high-end smartphony, tedy mezi zařízení, která se řadí mezi nejvybavenější na trhu. Deset tisíc korun je psychologická hranice, která u mnoha lidí určuje jisté meze. Dát za něco víc než 10 000 Kč už znamená skutečnou investici.

Přehled vybraných telefonů

Telefon Průměrná cena
BlackBerry Curve 9360 8 622 Kč
HTC Incredible S 9 405 Kč
HTC Radar 9 048 Kč
LG Optimus 2X 9 178 Kč
LG Optimus Black 8 057 Kč
Nokia N8 8 899 Kč
Samsung Galaxy S 8 878 Kč
Samsung Wave 3 8 378 Kč
Sony Ericsson Xperia arc S 8 188 Kč
Sony Ericsson Xperia PLAY 8 188 Kč
Sony Ericsson Xperia pro 8 506 Kč
Sonim XP 3300 Force 10 402 Kč

Výrobci sice v poslední době jdou s cenami svých top modelů vysoce přes tuto hranici, přesto se však některé špičkové modely pod tuto hranici dostaly a my jsme se pokusili vybrat ty nejzajímavější tak, abychom pokryli všechny skupiny uživatelů, ať už podle zaměření telefonu nebo jeho platformy.

1. díl - Nejlepší mobilní telefony do 3 000 Kč pod vánoční stromeček

2. díl - Nejlepší mobilní telefony do 5 000 Kč pod vánoční stromeček

3. díl - Nejlepší mobilní telefony do 8 000 Kč pod vánoční stromeček

5. díl - Nejlepší high-end telefony pod vánoční stromeček

Celkem jsme vybrali 12 modelů a pokryli jsme platformy Android, Windows Phone, BlackBerry, Bada, Symbian a do našeho výběru se dostal dokonce jeden telefon bez operačního systému. Nechte se překvapit, který "hloupý" telefon si zasloužil místo v našem vánočním speciálu. Telefony jsou řazeny abecedně.

Pod vánoční stromeček můžu rozhodně doporučit například HTC Incredible S, která potěší kvalitními materiály i funkční výbavou, nebo Sony Ericsson Xperia pro nabízející pohodlnou QWERTY klávesnici pro zadávání dlouhých textů. Hodláte-li novým telefonem i hodně fotit, doporučuji Nokii N8.

BlackBerry Curve 9360

BlackBerry Curve 9360 je nejnižší model nové modelové řady s operačním systémem BlackBerry 7. Je to sourozenec modelů Bold 9900, Bold 9790 nebo Torch 9860. I když se jedná o nejnižší letošní model výrobce Research In Motion, rozhodně to neznamená, že by neměl co nabídnout.

TIP! Exkluzivně: BlackBerry Curve 9360 - první dojmy a video

Uvnitř nalezneme 800MHz procesor, který pohání nejnovější operační systém BlackBerry 7. Telefon dále nabídne plnohodnotnou QWERTY klávesnici pod displejem, která je pro BlackBerry naprosto typická a těžko byste hledali telefon, na kterém se píše lépe. Zároveň vám BlackBerry nabídne naprosto bezpečnou komunikaci skrze šifrovanou síť - ať už píšete emaily nebo chatujete na BlackBerry Messengeru. Nevýhody tohoto modelu jsou hlavně chybějící autofocus a nižší rozlišení displeje.

Průměrná cena BlackBerry Curve 9360 na našem trhu je 8 622 Kč.

HTC Incredible S

HTC Incredible S je špičkový smartphone vybavený operačním systémem Android. Model Incredible S, který vás jistě zaujme velmi podařeným designem a atypickým zadním krytem baterie, se řadí mezi skutečné high-endy s velmi příznivou cenou.

TIP! Recenze HTC Incredible S: recenze neuvěřitelného Androidu?

Výbava sice neobsahuje dvou-jádrový procesor, přesto však díky 1GHz procesoru a 768 MB RAM paměti nedostatkem výkonu trpět nebudete. V zařízení je přítomen Android ve verzi 2.3.5 Gingerbread. Ten můžete sledovat na prostorném 4 palcovém Super LCD displeji, což řadí HTC Incredible S mezi ty "větší" telefony. Fotoaparát s rozlišením 8 Mpx je vybaven autofocusem a na poměry HTC fotí velmi dobře, asi nejlépe ze všech HTC. U tohoto modelu vás zklame snad jen povrzávání zadního krytu.

Průměrná cena HTC Incredible S na našem trhu je 9 405 Kč.

HTC Radar

HTC Radar je zástupcem platformy Windows Phone 7.5, která stále čeká na "raketový vzestup". Ten však stále nepřichází a HTC Radar je jedním z modelů, který se toto snaží změnit. Boduje hlavně příjemnými rozměry, kvalitní konstrukcí a rychlými reakcemi.

TIP! Recenze HTC Radar – Loňské Deja vu

V HTC Radar nalezneme pouze nejnutnější hardwarovou výbavu, kterou je podmínen běh operačního systému Windows Phone 7.5. Systém je velmi rychlý, reakce jsou prakticky okamžité - umožňuje to hlavně skvělá odladěnost a kompaktnost systému Windows Phone, srovnatelná snad jen s iOS. Krom toho se u HTC Radar setkáme s 5Mpx fotoaparátem, kompletní datovou konektivitou a kvalitním 3,8" dotykovým displejem. Nevýhodou tohoto modelu je především minimum inovací oproti ostatním Windows Phone zařízením představeným třeba minulý rok a také vyšší cena.

Průměrná cena HTC Radar na našem trhu je 9 048 Kč.

LG Optimus 2X

LG Optimus 2X je prvním smartphonem, který přišel na trh s dvou-jádrovým 1GHz procesorem nVidia Tegra 2. Tento výkonný čipset odstartoval novou éru supervýkonných zařázení a LG Optimus 2X byl první vlaštovkou.

TIP! Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

Díky výkonnému čipsetu se mohl LG Optimus 2X hřát několik týdnů na výsluní všech benchmark testů. Jeho výkon vysoce převyšoval všechny smartphony, které byly v tu dobu na trhu a i dnes se stále drží na předních příčkách. Je vybaven operačním systémem Android 2.3 Gingerbread, který LG obohatilo o vlastní uživatelské prostředí. Kromě výkonného hardwaru LG Optimus 2X nabídne ještě 8Mpx fotoaparát s autofocusem schopný nahrávat video ve FullHD rozlišení! To si poté můžete promítat na televizoru díky microHDMI konektoru na těle zařízení. Všechno završuje velmi povedený Super IPS displej s úhlopříčkou 4 palce.

Průměrná cena LG Optimus 2X na našem trhu je 9 178 Kč.

LG Optimus Black

LG Optimus Black je dalším smartphonem na platformě Android, jehož prvenstvím byla především konstrukce a displej. LG se podařilo vměstnat skvělou výbavu do těla tenkého pouhých 9,2 mm po celé délce.

TIP! Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých

Do tenoučkého těla se podařilo vměstnat skutečně prvotřídní výbavu obsahující 1GHz procesor, 512 MB RAM paměti nebo 5Mpx fotoaparát, který dokáže zaznamenat video v HD rozlišení (720p). Operační systém Android je přítomen ve verzi 2.2 Froyo s možností aktualizace na 2.3 Gingerbread. Co je však skutečně klíčovou vlastností LG Optimus Black je jeho displej. Unikátní IPS displej vybavený technologií NOVA se vyznačuje skutečně skvělými zobrazovacími vlastnostmi a zároveň nízkou spotřebou. Je to obstojný soupeř skvělých Super AMOLED displejů od Samsungu.

Průměrná cena LG Optimus Black na našem trhu je 8 057 Kč.

Nokia N8

Nokia N8 sice není žádná letošní žhavá novinka, ale místo v našem seznamu si jistě zaslouží. Jedná se totiž o nejlepší fotomobil všech dob a ani rok po jejím představení se neobjevil model, který by se jí ve focení dokázal vyrovnat.

TIP! Recenze Nokia N8: zahoďte netbooky! (recenze)

Fotoaparát je stěžejní vlastností Nokie N8. Má rozlišení 12 Mpx, ale to není vše. Fotografický čip Nokie N8 je největší v celém mobilním světě a na kvalitě fotografií je to setsakramentsky znát. Xenonový blesk pak pouze završuje skvělé fotografické vlastnosti tohoto smartphonu a můžete díky němu pořizovat kvalitní snímky i v interiérech . Pokud však pro vás fotoaparát není tou nejdůležitější vlastností, pak vás nejspíš Nokia N8 trochu zklame. Kvůli svému slabšímu hardwaru to rozhodně není žádný rychlík. Rozhodně se však nebojte nějakých trhaných animací. Zlepšení navíc přinese lednová aktualizace na Symbian Belle. Pokud však hledáte skutečný "fotomobil", pak je Nokia N8 tím jediným a pravým "fotomobilem".

Průměrná cena Nokia N8 na našem trhu je 8 899 Kč.

Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S je opět model, který je na trhu již nějaký ten pátek. V době uvedení na trh se však stal absolutním hitem a prakticky jediným smartphonem, který dokázal jakž takž konkurovat legendárnímu iPhonu co se prodejnosti týče.

TIP! Recenze Samsung i9000 Galaxy S: král je mrtev, ať žije král

Má na to také nárok. Při uvedení na trh se jednalo o TOP model výrobce a jeden z nejvýkonnějších smartphonů na trhu vůbec. Dnes se sice výbavou už neřadí mezi ty opravdové TOP přístroje, stále se však jedná o skvělý smartphone a byla by chyba, kdybychom ho v našem přehledu opomenuli. Samsungu Galaxy S vévodí 4 palce Super AMOLED displej, který se svými vlastnostmi řadí mezi nejkvalitnější mobilní zobrazovače vůbec. Na něm můžeme sledovat plynulý běh operačního systému Android 2.2 Froyo s možností updatu na 2.3 Gingerbread a to především díky kvalitní hardwarové výbavě. V té nechybí 1GHz procesor, 512 MB paměti RAM nebo kvalitní 5Mpx fotoaparát a kompletní datová konektivita.

Průměrná cena Samsung Galaxy S na našem trhu je 8 878 Kč.

Samsung Wave 3

Po několika Androidech zde máme zástupce z jiné platformy. Samsung Wave 3 běží na operačním systému Bada OS, který je prosazován samotným Samsungem a vyznačuje se jím právě řada Wave.

TIP! Samsung Wave 3: nová Bada se silným srdcem

Možná si řeknete, že tento OS neznáte a že nemůže být nikdy tak oblíbený jako například Android. Je pravda, že Android již nejspíš nedožene, pořád ovšem platí, že se jedná o velmi zajímavou alternativu, protože tento systém vyniká nejen uživatelskou přívětivostí, ale také rychlostí, stabilitou a již velmi slušnou uživatelskou základnou. Samsung Wave 3 je momentálně nejvybavenější model s tímto operačním systémem, nabídne velmi povedený design a kovové tělo. Celková výbava tohoto modelu je také skvělá - Super AMOLED o velikosti 4 palce, procesor s taktem 1,4 GHz, interní paměť 3 GB a operační systém Bada ve verzi 2.0. To je nový Samsung Wave 3.

Průměrná cena Samsung Wave III na našem trhu je 8 378 Kč.

Sony Ericsson Xperia arc S

Vlajková loď švédsko-japonského výrobce, Sony Ericsson Xperia arc S, je vylepšenou verzí původního Sony Ericssonu Xperia arc. Sází nejen na špičkovou výbavu, ale také na osobitý design, který rozhodně nezapadne v dnešní záplavě "černých placek".

TIP! Vylepšený Sony Xperia arc S nabídne 1,4 GHz procesor

Po designové stránce vždy patřily produkty Sony Ericssonu k těm zajímavějším přístrojům a u modelu Xperia arc S to platí dvojnásob. Hladké linie krásného těla přístroje se štíhlým pasem nenechají nikoho na pochybách, že na tomto telefonu pracovali také designéři. Krom povedeného designu však Sony Ericsson Xperia arc S nabídne také špičkovou výbavu. Operační systém Android 2.3.4 je poháněn procesorem Qualcomm Snapdragon s taktem 1,4 GHz, kterému pomáhá samostatný grafický procesor a 512 MB paměti RAM. Díky tomu dokáže tento stylový smartphone skvěle pracovat s multimédii a díky 4,2 palcovému LCD displeji se také pohodlně sledují. Využít můžete také 8Mpx fotoaparátu se schopností zaznamenat 3D panoramata. Tuto funkci jsme testovali v našem článku.

Průměrná cena Sony Ericsson Xperia arc S na našem trhu je 8 188 Kč.

Sony Ericsson Xperia PLAY

Sony Ericsson Xperia PLAY jsou vlastně hned dva dárky v jednom balení. Získáte totiž nejen skvěle vybavený moderní smartphone s operačním systémem Android, ale také unikátní herní konzoli, na které si budete moci zahrát ty nejnovější mobilní hry.

TIP! Recenze Sony Ericsson Xperia PLAY: recenze herního krále

Hry pro Sony Ericsson Xperia PLAY jsou většinou vyvíjené na míru, a tak dokážou využít skutečně každý kousek výkonu, který Sony Ericssonu Xperia PLAY poskytuje jeho 1GHz procesor s vlastním grafickým čipem a 512MB RAM pamětí. Díky výsuvné konstrukci se do telefonu také ukryl plnohodnotný herní gamepad, který vám umožní užít si mnohem lepší herní zážitek ať už při závodech aut nebo při sekání hlav nepřátel. Sony Ericsson Xperia PLAY má také certifikaci Sony PlayStation, takže se na něj portují i slavné tituly z této herní konzole a o zábavu tak bude jistě postaráno na dlouhé hodiny. Krom herních vlastností je však Sony Ericsson Xperia PLAY skvěle vybaveným smartphonem, kterému nechybí nic podstatného. Snad jen displej by si zasloužil trochu lepší.

Průměrná cena Sony Ericsson Xperia Play na našem trhu je 8 188 Kč.

Sony Ericsson Xperia pro

Sony Ericsson Xperia pro je modelem, který byl doslova vymodlen mnoha uživateli. Hlad po kvalitním smartphonu s operačním systémem Android a plnohodnotnou QWERTY klávesnicí je obrovský a Sony Ericsson Xperia pro se jej snaží zahnat.

TIP! Recenze Sony Ericsson Xperia pro – Ideální Xperia je konečne tady

Výsuvná klávesnice je hlavním tahákem tohoto zařízení, neboť kvalitní Androidy s výsuvnou QWERTY klávesnicí by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Sony Ericsson Xperia pro k nim však rozhodně patří a to nejen díky kvalitní konstrukci a pohodlné QWERTY klávesnici, ale také díky vnitřní výbavě. V té nechybí výkonný 1GHz procesor, kterému pomáhá 512 MB paměti RAM. Společně s odladěným prostředím Androidu 2.3.4 vytváří velmi rychlé zařízení s okamžitými reakcemi. Fotografie můžete pořizovat 8Mpx fotoaparátem a promítat si je poté můžete například na TV díky microHDMI konektoru. Sony Ericsson Xperia pro vás zklame snad jen nízkou vnitřní pamětí a absencí ušlechtilých materiálů v konstrukci.

Průměrná cena Sony Ericsson Xperia pro na našem trhu je 8 506 Kč.

Sonim XP 3300 Force

Jako poslední jsem se rozhodl do našeho výběru zahrnout trochu exotičtější kousek. Neohromí vás ani výkonem, ani nejmodernějšími technologiemi, zato si můžete být jisti, že vás bude doprovázet všude - ať už jedete na vodu, do hor nebo k moři.

Sonim XP 3300 Force je totiž odolný mobil a to tak odolný, že se o něj nemusíte bát nikdy a nikde. Jako první GSM zařízení totiž získal certifikaci IP-68, což znamená, že zařízení je kompletně prachotěsné a vodotěsné - můžete ho tedy bez problémů ponořit pod vodu. Více o certifikaci IPX najdete na wiki. Kromě skvělých outdorových vlastností však Sonim XP 3300 Force nabídne i spoustu užitečných funkcí jako je barevný displej krytý Gorilla Glass, mikrofon s potlačením šumu, FM rádio nebo podporu microSD paměťových karet.

Průměrná cena Sonim XP 3300 Force na našem trhu je 10 402 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze