Zachraň šneka: nová česká logická hra pro iOS a Android

Nováček mezi vývojáři počítačových her, brněnské studio Alda Games v uplynluých dnech představilo novou logickou hru "Zachraň šneka", která je dostupná pro smartphony a tablety s operačními systémy iOS a Android. Pokud vás zajímá co novinka nabídne, pokračujte s námi ve čtení.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Ve logické hře "Zachraň šneka" se se hráč dostává do role ochránce bezbranných hlemýžďů. Plže totiž ohrožuje hned několik druhů nebezpečí – padající kameny, spalující sluneční paprsky nebo ostré připínáčky rozeseté po zemi. Úlohou hráče je pomocí předmětů vytvořit mezi hrozbami a hlemýždi bariéru, nebo je dopravit do úkrytu. Přitom také musejí sbírat hvězdičky a dbát na časový limit, jelikož právě tato kritéria hodnotí jeho úspěšnost. Mimo zapojení logického myšlení a odhadu se tak hráč musí snažit i o rychlé zhodnocení situace a učinění správného rozhodnutí.

1024x768a

Titul je postavený na herním enginu Unity, obsahuje 24 úrovní rozdělených do tří stupňů obtížnosti a odehrává se v přírodním mikrosvětě drobných živočichů. Většina grafických prvků je ručně kreslených a působí příjemným dojmem. Hlavní vývojář a vedoucí studia, Aleš Kříž, prozradil, proč se studio rozhodlo v době moderních grafických metod pro právě tento přístup: "I přes možnosti současných technologií jsme zvolili ručně kreslenou grafiku. Zčásti kvůli určité nostalgii a vzpomínkám na doby, kdy hry nebyly přeplněné bombastickými efekty a explozemi, a také proto, že "Zachraň šneka" chceme přiblížit co nejširšímu publiku. Grafika má oslovit děti i dospělé a stejným směrem je orientovaný i herní zážitek."

Nyní si řekneme něco o samotném studiu, které hru produkuje. Alda Games vzniklo v Brně roku 2013 a v krátkém čase od svého založení vytvořilo právě svou první hru s názvem "Zachraň šneka". Ambice nadšenců z Alda Games nejsou ale ani trochu malé. Zpočátku se chtějí stát česko-slovenskou jedničkou na trhu mobilní zábavy a postupně zakotvit i v žebříčku TOP 25 her na celém světě. Aleš Kříž opět argumentuje: " Segment mobilní zábavy raketově roste a téměř každý, kdo má motivaci a dostatečné schopnosti, dokáže dosáhnout alespoň lokálního úspěchu. Když k tomu přidáte i lásku ke hrám, odhodlání a dlouholeté hráčské zkušenosti, máte šanci zaujmout i v rámci globálního trhu. Samozřejmě, za vším je množství probděných nocí, nekonečné testování i boj o získání pozornosti hráčů, zaplavených množstvím zajímavých titulů, ale pokud vytrváte a svým hrám vdechnete duši, nemůžete neuspět."

Nám nezbývá než mladým brněnským vývojářům popřát mnoho štěstí v dlouhé a strastiplné cestě, která je ještě čeká před dosáhnutím prvních dílčích úspěchů. Vy neváhejte a hru vyzkoušejte stažením z následujících odkazů: Android a iOS. Hra je zcela zdarma a zvídavým hráčům má určitě co nabídnout.

Zdroj: Tisková zpráva