Xiaomi představí svůj vlastní procesor zřejmě za týden (aktualizováno)

5

Jen hrstka předních světových výrobců pracuje i na vlastních procesorech do chytrých zařízení. K pomyslné smetánce by se již během tohoto roku mohlo připojit čínské Xiaomi. Spekuluje se již o únorovém představení.

Aktualizováno 20. 2. 2017

Po týdnu, kdy se objevily vcelku důvěryhodné spekulace o přípravě vlastního procesoru od Xiaomi, zde máme další doplnění. Čínský výrobce rozeslal pozvánky na tiskovou konferenci, kde má být jeho první vlastní procesor s označením Pinecone oficiálně představen. Tisková konference má proběhnout v úterý 28. února, avšak nikoliv na veletrhu MWC 2017, ale v domovské Číně. Za zhruba týden se tak dozvíme nejen podrobnosti o procesoru, ale případně poznáme i první model, který jím bude vybaven.

Xiaomi

Původní informace z 13. 2. 2017

Xiaomi Mi MIX

S informací o tom, že by čínské Xiaomi mělo pracovat na výrobě vlastního procesoru, přišel americký deník The Wall Street Journal. Xiaomi se v současnosti spoléhá téměř výhradně na procesory od Qualcommu, výjimečně pak od MediaTeku. Výrobou vlastních procesorů by se zařadilo po bok velikánů typu Applu, Samsungu nebo Huawei. Každý z této trojice si minimálně do některých svých zařízení nasazuje své vlastní procesory.

TIP! Sněhobílé Xiaomi Mi MIX je tu: fotografie a video přímo z místa

Připravovaný procesor od Xiaomi údajně nese označení Pinecone a objevit by se mohl už v letošní vlajkové lodi Mi 6. Ta by se dle některých spekulací mohla představit během března a s ní i prozatím tajemstvím obestřený procesor.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroje: wsj.com, fonearena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
rfhsfdhsfd
také vyvíjím vlastní procesor postavený na pidimetrové technologii. více info až vystřízlivím
Petr
Vzhledem k tomu, že snapdragon 835 má dlouhodobě rezervovaný samsung, tak xiaomi muselo přijít s novým názvem Pinecone :-) aspoň nebude nic bránit představení Mi6.
Pafka
Prosím o lepší kontrolu textu. Skloňování se bere ve třetí třídě. Do některých zařízení, do koho, čeho je 2. pád. A ne 6.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze