Xiaomi Redmi 5 se odhaluje: 64GB paměť a nejnovější Android

6
Xiaomi Redmi 5 se odhaluje: 64GB paměť a nejnovější Android
  • Na obzoru je příchod nového modelu Redmi 5 s pětipalcovým Full HD displejem
  • Ve výbavě se objeví nová nadstavba MIUI 9 nebo 16megapixelový fotoaparát

Již poměrně brzy bychom se měli dočkat představení nového modelu Redmi 5 od Xiaomi. V současnosti známe jeho podobu, kterou můžete vidět na přiložených obrázcích. Známe také velkou část jeho výbavy, která bude stát na 5palcovém Full HD displeji. Jak je u čínského výrobce zvykem, hardware se bude lišit. Jedna verze bude mít procesor Snapdragon 625 a 3GB operační paměť, zatímco druhá vsadí na Snapdragon 630 se 4GB operační pamětí. Následně se ještě bude lišit velikost úložiště. První verze bude k dostání s 16GB nebo 32GB interní pamětí a druhá bude mít 64 GB prostoru. Ve všech případech bude k dispozici slot pro paměťovou kartu.

Prostředí má zajistit Android 7.1.1 Nougat a také nadstavba MIUI 9, tedy vůbec ta nejnovější možná kombinace. Malinko nám klesne kapacita baterie, ale 3 680 mAh je stále velmi slušná hodnota. Hlavní fotoaparát bude oslňovat 16 megapixely, zatímco čelní kamerka 5 megapixely. Cenově by se model Redmi 5 měl pohybovat přibližně od 110 eur do 142 eur, což je v přepočtu přibližně od 3 do 4 tisíc Kč.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroje: androidcrunch.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
okoloiduci
Ak bude celokovový (čo s najväčšou pravdepodobnosťou bude) tak je ta cena luxus. A to som si chcel kúpiť Xiaomi redmi note 4 kvôli procesoru ale počkám.
Douglass
Je dost pravděpodobný USB C a Quick Charge 3.0. starší modely teď nemá význam kupovat. A o tom že Xiaomi oznámilo dnes že vstupuje oficiálně na český trh se na mobilenetu nepíše. Plná podpora LTE a servis bude i u nás samozřejmostí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze