Sony Xperia T3: prémiový design i materiály

22

Nový přírůstek do rodiny smartphonů Xperia neohromí funkční výbavou, zaujme ale všechny, kteří si nechají záležet na vzhledu telefonu. Smysl pro detail, použití nerezové oceli a tloušťka 7 mm umožní telefonu i jeho majiteli vystoupit z řady. Příčtěme k tomu fotoaparát se stabilizací obrazu SteadyShot a máme zde skutečně zajímavý kousek.

Začněme tedy u toho hlavního, čím se telefon může chlubit. 7 mm v pase je opravdu výborná hodnota, která patří mezi špičku. Určitě potěší i použití ocelového rámu, který nejenom že telefonu dodá potřebnou pevnost, ale také funguje jako anténa. Pozitivní je rovněž i fakt, že kvůli tomu nijak výrazně nenarostla hmotnost a 148 gramů nijak nevybočuje ze standardu u takto velkých telefonů. Kromě klasické bílé a černé se telefon bude nabízet i ve velmi nevšední fialové, která si svoje zájemce určitě najde.

Oficiální propagační fotografie zdůrazňují styl a sociální život.

Přesuňme se k displeji. Ten má poměrně velkou úhlopříčku – 5,3 palce, což už nemusí být každému příjemné. Nároční uživatelé by také jistě rádi viděli FullHD rozlišení namísto HD, ale to je otázka osobních preferencí. Nechybí zde technologie TRILUMINOS ani BRAVIA Engine 2, daleko důležitější je fakt, že Sony už upustilo od TFT TN displejů a dalo se na cestu IPS panelů.

Telefon je opravdu tenký a používá design typický pro Sony.

Další silnou stránkou telefonu je jeho fotoaparát. Ten sice nedosahuje závratných výšin v podobě počtu megapixelů, nabízí však mnoho zajímavých technologií. Jedná se například o HDR pro video pro natáčení ve ztížených světelných podmínkách anebo stabilizaci obrazu SteadyShot.

Sony Xperia T3 ve třech barevných provedeních.

Ruku v ruce s fotoaparátem jde silná připravenost telefonu pro život na sociálních sítích. Nabízí se tak bohaté možnosti, co s pořízenými snímky nebo záběry dělat. Za všechny uveďme následující:

  • Social live – aplikace, která umožňuje sdílet všechny speciální okamžiky vašeho života „živě“ na Facebooku a v reálném čase na displeji telefonu komentovat příspěvky.
  • AR effect – režim AR effect přidává zvukové efekty a zábavné animace k vašim fotografiím a videím. Na výběr jsou různá témata – od dinosaurů po mořskou faunu, která lze navíc snadno editovat přímo v telefonu.
  • Timeshift burst – pokud míváte obavy, že nestihnete včas zmáčknout spoušť, tak těm je již konec. Funkce Timeshift snímá rychlostí až 31 snímků za dvě vteřiny a spouští se ještě předtím, než zmáčknete spoušť.
  • Creative effects – díky této aplikaci můžete svým fotografiím a videím vtisknout umělecký dojem pomocí různých efektů – můžete měnit barevnou škálu, přidat obrazovou stopu nebo zrcadlové efekty. Tyto úpravy jsou v režimu videa dostupné v reálném čase.
  • Portrait Retouch – styling pro vaše fotografie zblízka – Aplikace Portrait Retouch se postará o to, že budete vždy vypadat skvěle díky funkcím, jako je real-time makeup, deco frame a dalším. Všechny úpravy také vidíte ještě předtím, než stisknete spoušť.
Styl a zábava, to jsou slova spojovaná s Xperií T3.

A abyste výsledky svojí tvůrčí práce dostali rychle na síť, nechybí telefonu všechny druhy datových přenosů včetně rychlého LTE. Cena telefonu ještě nebyla oficiálně stanovena, ale dozvíme se ji už velmi brzy: přístroj se v celosvětové distribuci ocitne už na konci července.

A na závěr oficiální video, které shrnuje hlavní přednosti modelu Xperia T3. Jak se vám líbí?

Technické parametry Sony Xperia T3

Kompletní specifikace
Konstrukce151 × 77 × 7 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8928, CPU: 4×1,4 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:49 hodin
Dostupnostčervenec 2014, 9 990 Kč

Zdroje: sonymobile.com

Diskuze ke článku
JaroB
Ešte by bolo dobré opraviť si túto vetu: " Sony už upustilo od TFT displejů a dalo se na cestu IPS panelů" ....pretože všetky panely sú TFT aj IPS je TFT presne ako to máte v tabuľke.

Inak u toho telefónu rozhodne iba cena...ak bude lacný tak je tam alternatíva pre tých ktorý nemajú na ULTRA alebo im je 6.44" už veľa...je to niečo ako MEGA u samsungu.
mental.disease
Alebo to bolo (snáď) myslené, že ustúpili od TN displejov..
Kozel
Mohli udělat 4,5" a byl bych spokojený.
emgee
Škoda té úhlopříčky, kdyby to mělo 4,3", byl by to můj žhavý kandidát za dosluhující Xperia Ray :-( Pro mě to je příliš velké pádlo. Ale věřím, že své fanoušky si najde...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze