Sony Ericsson C702: odolá vodě a prachu, odoláte vy?
recenze

Sony Ericsson C702: odolá vodě a prachu, odoláte vy?

47

První odolný fotomobil značky Cyber-shot, v jehož výbavě nalezneme 3,2 Mpx fotoaparát s autofocusem a detekcí tváře, GPS navigaci, hudební přehrávač, FM rádio s RDS nebo kvarteto datových služeb. Řeč je samozřejmě o Sony Ericssonu C702. Jak se tento model švédsko-japonskému výrobci povedl, to se dozvíte v naší recenzi.

Sony Ericsson začíná myslet i na zákazníky, kteří žijí převážnou část svého života aktivním způsobem a věnují se ať už třeba geocachingu či některému z extrémních sportů. Novinkový model C702 je totiž prvním odolným telefonem švédsko-japonského výrobce, jenž by si měl poradit i s mírným namočením či prachem. Sony Ericsson C702 také láká na vestavěnou GPS navigaci, třímegapixelový fotoaparát a další multimediální obsah.


Sony Ericsson C702 - oficiální fotografie

Technické parametry

Rozměry106 x 48 x 15,5 mm
Hmotnost105 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé (Speed Black), modré (Cyan Blue)
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 2100 MHz
Displejaktivní, typu TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,2 palce
Paměť150 MB vnitřní + paměťové karty Memory Stick Micro (až 8GB)
Operační systémne / vlastní UI Sony Ericsson
Verze firmwareR3BA035
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, 5 opakovaných budíků, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů
Multimédia72-hlasá polyfonie, reálné tóny, hudební přehrávač (MP4, AAC, AAC+, eAAC+, MP3, M4A, 3GPP, AMR-NB, AMR-WB, WAV, G-MIDI 1, SP-MIDI, RealAudio 8, iMelody, XMF, WMA, WMA Pro), FM rádio s RDS, přehrávač videosekvencí ve formátech 3GP a MP4, TrackID, PhotoDJ, VideoDJ, MusicDJ, PlayNow, JAVA 2.0, internetový prohlížeč NetFront 3.5
Fotoaparát3,2 Mpx (2048 x 1536 pixelů), autofocus, LED dioda, až 2x digitální zoom (pouze ve VGA rozlišení), detekce tváře, scény, vyvážené bílé, rámečky, sekvence snímků, geotagging, pokročilé efekty, panorama
nahrávání videa v QVGA (320 x 240 pixelů) s 30 snímky/s ve formátu mp4
přední VGA kamerka pro videohovory
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS, Google Maps, Stopař (Tracker), Wayfinder Navigator 7.1.28
Datové funkceUSB 2.0 (Fast-port konektor, podpora Mass Storage), Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS (třída 11), EDGE (třídy 10), UMTS (až 384 kb/s), HSDPA (až 3,6 Mb/s)
Baterie a výdržLi-Pol 950 mAh
Hovor: 7 hodin (GSM), 5 hodin (UMTS), pohotovostní režim GSM/UMTS: 300 hodin, videohovor: až 1 hod 30 min
Cena a dostupnost 7 490 Kč
2. čtvrtletí 2008


Sony Ericsson C702 - oficiální fotografie

V krabici naleznete:

  • uživatelskou příručku
  • CD se softwarem PC Suite
  • mobilní telefon Sony Ericsson C702
  • nabíječku CST-60
  • datový USB kabel DCU-65
  • stereo headset HPM-62 s peckovými sluchátky
  • karabinku s poutkem


Obsah balení s mobilním telefonem Sony Ericsson C702

Pro koho je Sony Ericsson C702?

  • pro všechny, kteří chtějí odolný telefon s kvalitní funkční výbavou
  • pro ty, kteří hledají fotomobil značky Cyber-shot do 8 tisíc Kč
  • koupí si jej ti, kteří nedají dopustit na design legendárních modelů T610/T630

Design a konstrukce: odolný Cyber-shot, to jsme tu ještě neměli

Sony Ericsson C702 velmi připomíná dvojici legendárních modelů švédsko-japonského výrobce, T610 a T630. Design se opravdu vyvedl. Mírně pogumovaný barevný povrch působí v rukou dobrým dojmem. Oku lahodící je stříbrný ochranný plast, který je zdařilou imitací kovu. Sony Ericsson C702 je telefon klasické konstrukce s rozměry 106 x 48 x 15,5 milimetru a hmotností 105 gramů. Patří do proslulé řady fotomobilů Cyber-shot. K dispozici jsou dvě barevná provedení - černé (Speed Black) a modré (Cyan Blue).


Telefon ve srovnání s platební kartou zepředu a zezadu

Za konstrukční zpracování můžeme výrobce pochválit. Nikde nic nevrže, vše je na špičkové úrovni. Koneckonců od modelu, který je o stupeň odolnější než běžné telefony, se to také dalo předem čekat. Jak moc je ale Sony Ericsson C702 skutečně odolný? Telefon podle výrobce splňuje klasifikaci normy IP54 (o ochraně před vlivy prostředí). Ta uvádí, do jaké míry je výrobek odolný proti prachu a vodě, aniž by byla snížena jeho funkčnost. Recenzovaný Sony Ericsson C702 by měl skutečně odolat prachu a stříkající vodě.


Sony Ericsson C702 se v ruce drží díky pogumovanému povrchu velmi dobře


Boky odolného Cyber-shotu C702 a zadní strana

Nyní si pojďme přiblížit rozmístění jednotlivých prvků na telefonu. Přední strana zahrnuje QVGA displej, nad ním název výrobce, reproduktor a kamerku pro videohovory. V dolní části telefonu si o své místo řekl ovládací blok, numerická klávesnice, mikrofon a logo Cyber-shot. Na pravém boku najdeme spoušť fotoaparátu a dvojici tlačítek pro regulaci hlasitosti. Na levém boku se nachází slot pro paměťové karty Memory Stick Micro (M2), která je krytý gumovou krytkou. Oproti dříve testovanému prototypu je nyní k telefonu nastálo připevněna, takže již nehrozí její ztráta. Na horním boku si našlo své místo tlačítko pro vypnutí/zapnutí telefonu. Dolní bok skýtá systémový konektor Fast-port, který ale bohužel není krytý. Proto bych jej raději nepřeceňoval v jeho míře odolnosti.


Detaily telefonu: horní bok, spodní bok s Fast-portem a slot pro paměťové karty

Na zadní straně telefonu nechybí logo s názvem výrobce, objektiv fotoaparátu, krytý posuvnou krytkou, dvojice přisvětlovacích LED diod, reproduktor, vystouplý prvek pro uchycení šňůrky či dodávané karabinky a najdeme zde také otočný zámek krytu baterie. Pro jeho snadné odemknutí/zamknutí poslouží v balení dodávaná karabinka s poutkem, přesněji kousek plastu. Není tak zapotřebí nosit vždy po kapsách šroubovák, kapesní nožík či jiný podobný předmět. Někteří lidé dokonce dokázali zámek otočit pouze nehty. Tak jako tak, kryt baterie drží jako přibitý. Pod ním najdeme baterii, která je po obvodu chráněná gumičkou, jenž má za úkol ochránit útroby telefonu proti navlhnutí. Po vyndání baterie se dostaneme ke slotu pro SIM kartu. Tady si výrobce pochvalu nezaslouží. SIM karta jde občas vyndat se značnými potížemi.

Video - Sony Ericsson C702 naživo ze všech stran:

Baterie a výdrž: Li-Pol 950 mAh

Sony Ericsson C702 v sobě ukrývá Li-Pol baterii s kapacitou 950 mAh. Během testování s průměrnou denní zátěží (tzn. několik hodin poslechu hudby, pořízení několika fotografií, brouzdání po internetu, několikaminutového využití GPS a uskutečnění několika hovorů) nám telefon vydržel na příjmu zhruba po dobu 3 dnů. Důležité je zde ale zmínit, že jsme tolik nevyužívali vestavěnou GPS navigaci, která vždy výdrž telefonu rapidně sníží.


Zadní strana telefonu bez ochranného krytu baterie a slot pro SIM kartu

Ovládací blok a klávesnice: odolnost na úkor tuhosti

Odolný Cyber-shot C702 nabízí jako hlavní ovládací prvek čtyřsměrnou ovládací klávesu s potvrzovacím středem. Té pomáhá dvojice kontextových kláves, tlačítka pro přijmutí/ukončení hovoru, menu činností a mazací tlačítko „c“. Pod ovládacím blokem se nachází alfanumerická klávesnice, která se skládá z dostatečně velkých a vystouplých tlačítek. Psaní zpráv proto bude pohodlné. Jedinou výhradu bych měl k nadměrné tuhosti všech kláves. Po několika dnech se na to dá naštěstí zvyknout. Zřejmě je to zapříčiněno tím, že se výrobce snažil zamezit vniknutí vody do telefonu v těchto místech. Co mě ale celkem překvapilo, podsvícení jednotlivých tlačítek výrobce od námi dříve testovaného prototypu nezlepšil, je tak stále nerovnoměrné. Alespoň, že se na klávesách neuchycují otisky prstů.


Numerická klávesnice ve dne a v noci...intenzitu podsvícení můžeme pochválit, až na absenci regulace

Displej: QVGA a 262 tisíc barev

Novinka C702 nabízí TFT displej s rozlišením QVGA (240 x 320 px). Dokáže zobrazit až 262 tisíc barev a jeho úhlopříčka činí 2,2 palce. Čitelnost na slunci není ani tentokrát ideální. V nastavení nám trochu pomůže možnost zvolit si hodnotu jasu. Nechybí ani témata, pozadí nebo nastavení velikosti hodin v pohotovostním režimu. S hodinami úsporného režimu se již nesetkáme.


Displej a různé nastavení - výběr tapety, schéma, spořiče obrazovky, velikosti hodin atd.

Prostředí telefonu, ovládání: zmizela slibovaná grafika

Cyber-shot C702 přichází s platformou A200, která je založená na trojici kontextových tlačítek. V pohotovostním režimu jsou tedy k této trojici kláves přiřazeny následující funkce: levé kontextové tlačítko nabízí vstup do médií, uprostřed najdeme nabídku menu a napravo vstup do kontaktů. Odezva je téměř okamžitá. U prototypu Sony Ericssonu C702 výrobce přišel s novou a velmi zdařilou grafikou. Ikonky se v menu po jejich výběru plynule zvětšily, až se zobrazila vybraná nabídka. U finálního vzorku však výrobce tuto velmi pěknou grafiku bohužel vypustil. V telefonu lze změnit zobrazení menu na matici 3x4 ikony, seznam ikonek nebo rotující ikonky (sice s velmi pěknou grafikou, ale jde spíše zdlouhavý prvek). Telefonu nechybí jednoduchý multitasking, který je rychle přístupný pod příslušným tlačítkem ovládacího bloku. Zamykání/odemykání kláves probíhá klasicky po stisknutí hvězdičky a pravé kontextové klávesy.


Možnosti zobrazení menu telefonu: mřížka, otáčení, jediná ikona

Fotoaparát: 3,2 Mpx Cyber-shot s detekcí tváře

Jedním z největších lákadel na Sony Ericssonu C702 je bezesporu fotoaparát. Ten nabízí maximální rozlišení 3,2 Mpx, autofocus, dvojici přisvětlovacích LED diod, až 3,2x digitální zoom, zrcátko pro autoportréty, širokou paletu nastavení a hlavně objektiv krytý posuvnou krytkou. Ta je tak akorát tuhá, k její samovolné aktivaci v kapse by v žádném případě docházet nemělo. Novinkou je u švédsko-japonského výrobce funkce detekce tváře. Během testování jsme zjistili, že telefon dokáže rozeznat a označit obdélníčkem na displeji obličej až na vzdálenost 2 metrů. Sony Ericsson C702 bez problémů stojí na levém boku, takže jej lze jednoduše položit na rovnou plochu a využít například samospoušť.


Zadní strana telefonu s objektivem fotoaparátu

Prostředí fotoaparátu je na chlup stejné s tím, které již známe z modelů řady Cyber-shot od švédsko-japonského výrobce. V nastavení nechybí režimy (normální, panorama, rámečky, sekvence snímků), scény (automaticky, krajina v šeru, portrét v šeru, krajina, portrét, pláž nebo sníh, sport, dokument), rozlišení fotografie (3 Mpx, 2 Mpx, 1 Mpx, VGA), zaostření (automaticky, detekcí tváře, makro režim, nekonečno), přisvětlení pomocí LED diod, samospoušť, vyvážení bílé, efekty (vypnuto, černobíle, negativ, sépiová kost, solarizace) a další nastavení (kvalita fotografie, pohled pořízeného snímku, přidání GPS souřadnic, uložit do, zvuk závěrky). Novou zajímavou funkcí je možnost přidat současnou pozici ke snímkům, kde byli pořízeny díky vestavěnému GPS přijímači. Pořízené fotografie je možné následně upravit nebo odeslat přímo do blogu.


Prostředí fotoaparátu a různá nastavení

Zkušební fotografie - Sony Ericsson C702:


S exteriérem si Cyber-shot C702 v dobrých světelných podmínkách poradil na výbornou


Další zkušební fotografie se Sony Ericssonem C702 ... makro se telefonu také povedlo

Sony Ericsson C702 na zkušebních fotografiích jasně prokázal své papírové předpoklady. Snímky jsou zaostřené po celé ploše, barevné podání je věrohodné, úroveň šumu minimální a slévání barev se neobjevuje ani v náznaku. Výrobce vybavil odolný Cyber-shot C702 také schopností nahrávat video v maximálním rozlišení QVGA (320 x 240 pixelů) s 30 snímky/s ve formátu mp4. Nechybí noční režim, přisvětlení, efekty, vyvážení bílé nebo samospoušť. Zamrzí tak pouze absence stabilizátoru obrazu.

Zkušební video (MP4, 545 KB, 320 x 240 bodů)

Hudební přehrávač a FM rádio: dokáže nadmíru zabavit

Veškerý multimediální obsah nalezneme v nabídce média či ve správci souborů. V nabídce média si poté můžeme vybrat, kam se vydáme. Lze otevřít obrázky, hudební přehrávač, video přehrávač, hry, RSS čtečku nebo nastavení, ve kterém se nachází pouze způsob zobrazení (na výšku nebo na šířku). Oproti modelům W910i, K850i nebo také novinky W760i telefon postrádá akcelerátor, takže chybí automatické převrácení displeje na šířku/na výšku.


Prostředí nabídky Média, kde najdeme obrázky, hudební a video přehrávač, hry atd.

Začneme s hudebním přehrávačem. Sony Ericsson začal vybavovat své novější telefony hudebním přehrávačem, který se graficky velmi podobá kvalitnímu Walkmanu ve verzi 3.0. Výjimkou není ani model C702. Skladby jsou tříděny podle ID3 tagů. Máte tak na výběr z interpretů, alb či ze všech skladeb pěkně pohromadě. Skladby lze vyhledávat postupným zadáváním textu na klávesnici. Nechybí rozšířené stereo, obrázek alba, opakování, náhodné přehrávání a lze také vytvářet playlisty. K dispozici není akorát funkce SensMe či Shake control. Sony Ericsson C702 nabízí ekvalizér, ve kterém máte na výběr z režimů: Normal, Bass, Mega Bass, Voice a Treble boost. Samozřejmostí je, že hudební přehrávač umí hrát na pozadí.


Hry ... | ... RSS čtečka ... | ... a správce souborů v telefonu i paměťové kartě

Reproduktor, umístěný na zadní straně telefonu, kvalitou příliš neoplývá. Zabavit dokáže FM rádio, které disponuje funkcí RDS. Lze použít i funkci TrackID pro rozpoznání interpreta, alba a názvu skladby. Sony Ericsson C702 nabízí trojici aplikací pro úpravu multimédií: VideoDJ, PhotoDJ a MusicDJ. Vnitřní paměť činí, u Sony Ericssonu neobvykle vysokých, 160 MB. Tím to však končí. K telefonu totiž není dodávána žádná paměťová karta Memory Stick Micro (M2).


FM rádio s funkcí RDS nebo TrackID pro rozpoznávání hudby

GPS navigace: naviguje, ale nechá si zaplatit

Sony Ericsson C702 disponuje vestavěným GPS přijímačem. V telefonu jsou připraveny tři aplikace, které s ním spolupracují. Klasické mapy v podobě Google Maps poslouží k vyhledání nejbližších klubů nebo památek. Mapové podklady se však stahují z internetu. Do telefonu či na paměťovou kartu tyto mapy od Googlu nelze ukládat. Je proto dobré mít u operátora nějaký neomezený datový tarif, jinak byste se také nemuseli případně doplatit. Pro správné nastavení internetu navštivte stránky výrobce. Někdo raději zvolí i jiné mapy, které jsou na internetu zdarma ke stažení, uloží si je a následně přesune z PC na paměťovou kartu v telefonu. Jako příklad mohu uvést aplikaci TrekBuddy, pro kterou existuje dnes již řada map ČR, a to jak pro dopravu autem, tak i pro pěší.


Služby určení polohy a různá nastavení aplikací

Další předinstalovaná aplikace v odolném Cyber-shotu C702 poslouží aktivním uživatelům jako fitness trenér. Funkce Tracker (Stopař) totiž dokáže zaznamenávat rychlost a vzdálenost, kterou uživatel uběhl nebo ušel. Třetí aplikací, která spolupracuje s vestavěným GPS přijímačem, je klasická plnohodnotná navigace Wayfinder Navigator (ve verzi 7.1.28.). Ta vás například v automobilu navede k cíli hlasovými pokyny. Za použití této funkce je však potřeba nejdříve zaplatit. Chování aplikace a platby jsou stejné, jako v případě shodné aplikace k externímu GPS modulu HGE-100. Navigační funkce je možné přiřadit jako zkratku ke směrům čtyřsměrné klávesy. V případě navigace s modelem C702 v autě však bude limitující nepříliš velký 2,2 palcový displej. V zahraničí se pak prodraží nutnost připojení na internet pro vypočítání trasy či stažení map.


Aplikace Google Maps a Stopař (Tracker)

Telefonování a telefonní seznam: bude vám vadit omezení na 1000 kontaktů?

Telefonní seznam je jako vždy u Sony Ericssonů velmi kvalitní. Paměť telefonu pojme až 1000 vícepoložkových záznamů, zároveň až 7000 čísel a paměť karty SIM běžně až 250. Ke každému číslu lze přiřadit kromě telefonního čísla i obrázek, libovolné vyzvánění, datum narození, e-mailovou adresu, www stránku, poznámku, narozeniny apod. Telefonní seznam nabízí způsob řazení, podle jména nebo podle příjmení. Záznamy si můžete zálohovat na paměťovou kartu, případně z ní obnovit vaše kontakty. Sony Ericsson C702 nabízí vytváření skupin kontaktů, vyzváněcí profily, rychlé vytáčení (na numerické klávesnici si přiřadíte k jednotlivým tlačítkům dané kontakty) a přiřazení hlasového příkazu ke kontaktu. Pokud se nacházíte v pokrytí sítí 3G, budete si moci užít také videohovorů. Prostředí je jednoduché, intuitivní a nabízí možnost snímání zadním fotoaparátem.


Telefonní seznam, skupiny kontaktů a detail kontaktu

Zprávy: telefon uchová až 1000 zpráv

Paměť telefonu je připravena pokrýt až 1000 zpráv. Pokud za čas překročíte hranici 95% kapacity (tj. 950 zpráv), telefon vám to začne oznamovat. Pro snazší psaní SMS je tu připraven slovník T9, který píše i bez české diakritiky, a do něhož lze přidávat i svá vlastní slova. Délku výsledné zprávy nezkracuje. Bohužel, stejně jako řada předchozích modelů výrobce, tak i Sony Ericsson C702 vám začne při psaní SMS zpráv odpočítávat až posledních 20 znaků. Při přechodu na druhou zprávu uslyšíte slabý tón a upozorní vás také krátký text („SMS 2“). Zprávu lze poslat i více příjemcům najednou. Taktéž si můžete zapnout doručenku. Samozřejmostí u Sony Ericssonu C702 je také podpora zpráv MMS (v maximální velikosti 300 KB). Telefon ale dále nabízí i e-mailový klient (příchozí pošta: POP3, IMAP4, odchozí pošta: SMTP). Sony Ericsson podporuje správu až deseti e-mailových účtů. Stahované e-maily mohou mít maximální velikost 300 KB. Stahovat lze pouze hlavičky nebo i celé zprávy, samozřejmostí je práce s přílohami. V této souvislosti ale zamrzí absence čtečky souborů Word, Excel nebo PDF.


Prostředí editoru zpráv, odpočítávání začne až když zbývá 20 znaků

Organizační a datové funkce: dokonce i s HSDPA

Sony Ericsson C702 v sobě ukrývá 5 opakovaných budíků, kalendář, poznámky, úkolovník, časovač, stopky, kalkulačku (bohužel stále pouze se základními operacemi plus, mínus, krát, děleno, procenta a rovná se), diktafon, paměť kódů a také svítilnu. Kalendář nabízí denní, týdenní a měsíční zobrazení. Události je možné rychle vyhledat postupným zadáváním znaků, odstranit události starší než jeden den, jeden týden či vše. Připomenutí telefon zvládá, i když je vypnutý. Poznámky je možné nechat zobrazit v pohotovostním režimu na pozadí. Co se týče datové výbavy, odolný C702 přináší kvarteto datových služeb, tedy GPRS, EDGE, 3G a HSDPA. Rychlá data se budou hodit při stahování map do GPS aplikací nebo pro surfování pomocí vestavěného HTML prohlížeče NetFront.


Budík ... | ... kalendář ... | ... časovač ... | ... stopky ...

Z výbavy se pochopitelně nevytratily ani další funkce, jako například RSS čtečka, emailový klient nebo organizační funkce. Bezdrátově lze telefon propojit s okolím také pomocí technologie Bluetooth 2.0 (včetně profilu A2DP pro bezdrátový poslech hudby). Sony Ericsson C702 nabízí šikovnou možnost minimalizovat přenos skrze Bluetooth při přijímání dat. K počítači novinku připojíme USB kabelem (USB 2.0, podpora Mass Storage). Výrobce nezapomněl ani na programovací jazyk JAVA 2.0. V Sony Ericssonu C702 je předinstalovaná dvojice her: Brain Juice a FotoQuestFishing. Aplikace se v telefonu nachází hned čtyři, a to AccuWeather.com, FaceWarp, Photo Mate a Wayfinder (verze 7.1.28). Nainstalovat další hry či aplikace není žádný problém.


Šikovná funkce světlo ... | ... kalkulačka ... | ... diktafon ... | ... a internetový prohlížeč NetFront

Zhodnocení: odolný Cyber-shot má co nabídnout

Sony Ericsson C702 je velmi zdařilý model švédsko-japonského výrobce. Kvalitní multimediální výbava zahrnuje 3,2 Mpx fotoaparát značky Cyber-shot, propracovaný hudební přehrávač téměř totožný s Walkman přehrávačem, vestavěnou GPS navigaci, kvarteto datových služeb a to vše ve slušivém kabátku, který je navíc odolný vůči mírnému namočení či prachu. Odoláte vy? Pokud hledáte špičkový telefon bez operačního systému, pak zvolte Sony Ericsson C702.

Fotogalerie - Sony Ericsson C702 v přírodě:




sony-ericsson-c702
Klady
  • design
  • rozměry a hmotnost;odolnost vůči stříkající vodě a prachu;jemný disple
  • 2 Mpx fotoaparát s rozpoznáním obličeje;kvarteto datových služeb;vesta
Zápory
  • odolnost pouze částečná;placená navigace
Diskuze ke článku
potulný loutnista
Zdravím. V článku uvádíte, že v základním balení se nachází i USB čtečka paměťových karet + 512 Mb karta. Já jsem však v balení nic takového nenalezl. Díval jsem se na stránky oficiálního obchodu Sony Ericsson, a o těchto věcech v základním balení tam není ani zmínka. Telefon ze šedého dovozu určitě nemám, ale stejně mi to vrtá hlavou...zvláště ta čtečka by se mi vcelku hodila. Děkuji za případnou odpověď!
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, máte pravdu, na oficiálním eshopu Sony Ericssonu k telefonu výrobce kartu ani čtečku karet opravdu nedodává, jinak tomu není ani na jiných eshopech. Zřejmě tak toto příslušenství není ve volném prodeji součástí balení. Děkujeme za upozornění. Opraveno v článku.
Jirka M.
dobrý den,
chci se zeptat, zda má telefon číslované menu. (tak jako u starších telefonů) Např. když se chci rychle dostat k funkci, která je vnořena hluboko v menu.
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, ano, Sony Ericssonu C702 nechybí tradiční číslované menu. Pomocí tlačítek se tak můžete rychle dostat na danou položku v nabídce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze