Sharp začne 4K displeje pro tablety a mobily vyrábět až příští jaro

Japonská společnost Sharp, která se mimo jiné zaměřuje i na výrobu dotykových panelů pro mobilní telefony a tablety, právě v tomto segmentu soupeří s dalším velkým hráčem – společností Japan Display, jež nedávno představilo 4K panel pro tablety. Sharp něco podobného plánuje až na příští jaro.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Podle posledních informací se Sharp vrhne do výroby menších 4K panelů až na jaře příštího roku. Jako první by měly na řadu přijít 5,5palcové panely. Ty by měly dosahovat jemnosti až 800 PPI. Druhá várka by pak měla počítat především s displeji o velikosti mezi 7 a 9 palci.

sharp-aquos-pad-sht22-21-bezel-less-handling1-660x371

TIP: Japan Display ukázalo 10palcový displej pro tablety s rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů

Rozlišení panelů bude konkrétně činit 3 840 × 2 560 pixelů, což je rozlišení, které v současné době vídáme snad jen u špičkových SmartTV a notebooků.

Nejjemnější displej v současné době nabízí smartphone Oppo Find 7 s jemností 538 PPI, následuje jej loňský model HTC One (M7) s jemností 469 PPI. Skok na 800 PPI by tak měl být skutečně znatelný, ovšem otázkou je, jestli má honba za čím dál tím vyšším rozlišením, ještě cenu a výrobci by se raději neměli zaměřit na jiné parametry.

Zdroj: AndroidAuthority