Samsung KNOX - revoluční systém zabezpeční pro mobilní zařízení

Samsung vyvinul revoluční řešení pro zabezpečení dat uložených na mobilních zařízeních. Samsung KNOX, tak zní název projektu, který má zvýšit celkovou bezpečnost operačního systému Android.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




Nový systém má zajistit zejména lepší zabezpečení aplikací a tím i snížení pravděpodobnosti odcizení důležitých dat a to jak před viry, tak před malware. Aplikační vrstvu bude tvořit samotný "Knox", který bude jednotlivé programy otvírat v trezoru a tím radikálně sníží možnost infikování celého systému a z toho plynoucí ztráty dat.


Knox je vyvíjen především pro zákazníky z firemní sféry. Využívá totiž technologie umožňující oddělené využívání mobilního telefonu pro pracovní a soukromé účely. Uživatel bude smět přistupovat do podnikové sítě přímo ze svého mobilního telefonu či tabletu a k dispozici mu bude celá plejáda firemních aplikací jako například e-mailový klient s podporu exchange serveru, kalendář či aplikace pro sdílení souborů. Přepínání mezi osobním a pracovním profilem bude zajištěno prostřednictvím ikony na pracovní ploše.

Samsung Knox je jen jednou ze série aplikací SAFE, kterou Samsung vyvíjí pro zvýšení bezpečnosti a integrace mobilních zařízeních s firemní sférou. Zdarma by měl být pro vybrané telefony a tablety série Galaxy.

Zdroj: Tabletowo.pl