Samsung F250: stylový, hudebně vysouvací mág

3
  • Příčinou nefunkčních rychlonabíjecích stanic je výpadek serverů ABB
  • Stanice měly problémy již v pátek, v neděli byly off-line prakticky celý den
  • Nefunkční stanice působily komplikace řidičům elektromobilů na delších trasách

Výpadek trvá i v pondělí - Aktualizováno 11. 6. 14:30

ČEZ přepnul do vyřešení problémů všechny rychlonabíjecí stanice do režimu volně přístupné, tím pádem jsou funkční a pro nabíjení není potřeba čip ČEZ.

Výpadek trvá i v pondělí - Aktualizováno 11. 6. 13:20

Dle vyjádření společnosti ČEZ se problémy nepodařilo ani po více než 24 hodinách vyřešit a rychlonabíjecí stanice ČEZ jsou tak stále mimo provoz.

Původní text z 10. 6.

Energetický gigant ČEZ se v posledních dnech potýká s vážnými problémy v síti jeho rychlonabíjecích stanic. Ty mají už od pátku problém s komunikaci se servery společnosti ABB, výrobcem rychlonabíjecích stanic. V případě, že se uživatel pokouší autentifikovat čipem a zahájit nabíjení, zahlásí stanice pouze chybu komunikace a nabíjení se nespustí. Stanice totiž na serveru nemůže ověřit, zda je nabíjecí čip platný a zda může nabíjení zahájit.

V pátek tak byli technici ABB nuceni přepnout zejména vzdálenější stanice do volného režimu, takže se pro zahájení nabíjení nebylo nutno ověřovat čipem a nabíjení bylo zahájeno hned po připojení auta. V sobotu se stanice většinou vrátily do standardního režimu, v neděli ráno však přestaly servery komunikovat zcela. Všechny nabíjecí stanice od ABB v síti ČEZu tak byly off-line a nebylo možné na nich nabíjet. To působilo problémy zejména řidičům elektromobilů na delších trasách, kteří potřebovali na cestě rychle nabít a pokračovat dál. V průběhu neděle se tak technici pokoušeli některé stanice opět přepnout do otevřeného režimu, což se za pomoci holandských techniků povedlo například u rychlonabíjecí stanice v Mladé Boleslavi.

Kdy se rychlonabíjecí stanice ABB v síti ČEZu podaří plně zprovoznit prozatím není jasné. Nejpozději v pondělí 11. června ráno by již však měly fungovat ve standardním režimu. Aby se zabránilo těmto problémům v budoucnu, nabízí se automatické přepínání stanic do volného režimu v případě, že nějakou dobu nebudou schopny spojení se serverem.

Diskuze ke článku
jana
ahoj chtěla bych se zeptat kolik stojí ten mobil samsung f250 nemůžu to nikde najít kolik stojí jsou tam jenom fotky nemůžeš mi to prosím poslat na mail kolik to stojí díky moc chtěla bych si ho totiž koupit tak mi to pošli pleas co nejdřív byla bych vděčná páá a předem dík
Jindřich Srb
Jindřich Srb
Dobrý den, cena je uvedena přímo v textu a také v tabulce, zřejmě jste ve spěchu ani nedočetla.. 4700Kc a prodej začne v lednu. prozatim nevime, zdali i u nas.
Samouch
no puvodne jsem chtel f300, ale tenhle slider je taky mooc povedeny :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze